AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebekler neden gozlerini kirpar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bebekler neden gözlerini kırpar?​

Çocuklarda rastladığımız sık göz kırpıştırma nedenleri gözlerde enfeksiyon, alerji, göz kuruluğu, yabancı cisim kaçması, görme kusurları gibi göz sorunundan kaynaklanabileceği gibi; taklit, yeni doğmuş kardeş, okul, arkadaş, aile problemleri gibi psikolojik sebepli de olabilir.
Bebeklerde neden gözyaşı akmaz?
Bebekler bir şeye ihtiyaç duyduklarında çığlık atar ya da inlerler; ancak ağlamazlar. Çünkü ilk üç hafta boyunca gözyaşı üretemezler. Gözyaşı kanalları henüz tam olarak gelişmemiştir. Gözlerini sağlıklı tutacak kadar nem üretirler; ancak birkaç hafta boyunca gözyaşı akıtamazlar.
Bebeklerde göz kırpma tiki nasıl geçer?
Göz kırpma, boğaz temizleme, kafa sallayıp oynatma gibi basit motor durumlar tedavi gerektirmez. Ailelerin bu duruma müdahale etmemesi, çocuğun dikkatini vereceği motor ve zihinsel etkinlikler yaratmaları yeterlidir.

Bebekler göz kırpmaya ne zaman başlar?​

Gözlerin ışığı algılama yetisi anne karnındaki ilk 6-8 haftadan itibaren başlar. Gebeliğin 31. haftasında pupilla ışık refleksi oluşmaya başlar. Bebeklerin parlak ışığa karşı göz kırpma refleksi ise, doğumdan birkaç gün sonra ortaya çıkar.
Bebeklerde gözyaşı kanalı tıkanıklığı nasıl anlaşılır?
Bebeklerde göz kanalı tıkanıklığında önce bebeğinizin gözlerinin sulanma eğiliminde olduğunu fark edebilirsiniz. Gözyaşı kanalı tıkalı ve enfekte değilse, gözlerde biraz beyaz veya sarı bir akıntı olduğunu fark edebilirsiniz. Biriken sıvı uyku sırasında çökelti haline gelip, gözlerinin açılmasını engelleyebilir.
3 aylık bebek ne kadar uzağı görür?
Görme yaklaşık yüzde 5 düzeyindedir. 2-3 ay: Kendisine yakından bakan birisiyle göz göze gelebilir. Yatay eksende hareket eden ışık ve canlı renkli, parlak, büyük cisimleri izlemeye başlar. Bir süre sonra da dikey eksende hareket eden ışık ve canlı renkli, parlak, büyük cisimleri izlemeye başlar.
 
Geri
Üst