AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebekler neden agiz dolusu kusar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.544
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bebekler neden ağız dolusu kusar?​

Örneğin bebeğinizi emzirirken hava yutması, aşırı yavaş ya da hızlı emmesi, gazının çıkartılmaması, kusmasına neden olabilir. Daha büyük bebeklerde ise, besleme sırasında havayla karışan süt ya da mama yemek borusundan yukarı doğru çıkabilir.

2 yaşındaki bebek neden kusar?​

Süt çocuklarında: Mide bağırsak iltihabı, reflü, yemek borusunda darlık gibi anatomik sorunlar, idrar yolu enfeksiyonu veya menenjit gibi enfeksiyonlar süt çocuklarında kusmaya neden olabilir. 2 yaş üstü olan çocuklarda: Mide bağırsak iltihabı, idrar yolu enfeksiyonu gibi enfeksiyonlar, zehirlenme, apandisit gibi …

Yeni dogan bebek emdikten sonra neden kusar?​

Yeni dogan bebek emdikten sonra neden kusar?
Bebeklerde kusmalar beslendikten hemen ya da 1-2 saat sonra gerçekleşir. Çünkü yeni doğanlarda yemek borusuyla mide arasındaki sfinkter olgunlaşmamıştır, kasılma yetersizliği vardır ve mide içeriği yemek borusuna kaçar sonra ağızdan atılır. Bebek büyüdükçe kusma seviyesi de sıklığı da azalır.

Bebeklerde fışkırır tarzda kusmak nasıl olur?​

Bebeklerde fışkırır tarzda kusmak nasıl olur?
Eğer bebeğiniz fışkırır gibi kusuyorsa… Fışkırarak kusmalarda en tipik nedenler; bebeğe çok yemek yedirilmesi,reflü gibi mide problemleri, bebeğin anne karnında amniyos sıvısını fazladan yutması, süt alerjisi, doğumsal metabolik hastalıklar veya pilorstenozuolarak adlandırılan bir tıkanma problemidir.

2 yaş kusan bebeğe ne iyi gelir?​

Su kaybı belirtileri gözlenmiyorsa, yaş gruplarına uygun olarak normal beslenme; küçüklerde anne sütü, daha büyük çocuklarda su, sulandırılmış meyve suyu, ayran, yoğurt, patates ve ekmek sık aralıklarla ve küçük miktarlarda verilmesi etkili olacaktır.

2 yaş çocuğun mide bulantısına ne iyi gelir?​

Çocuklarda mide bulantısına iyi gelen besinler aşağıda yer alıyor;
- Nane limon.
- Beyaz leblebi.
- Tuzlu çubuk kraker.
- Hindistan cevizi suyu.
- Zencefil.
- Patetes haşlaması
- Tuzlu ayran.
- Uzun süre dinlenmek.

Bebekler neden süt kesiği gibi kusar?​

Bebekler neden süt kesiği gibi kusar?
Bebeğinizin emdiği sür, midesinde asidik sıvı ile birleştiği zaman peynir kesiği gibi bir görünüme sahip olur. Aslında bebeklerin çıkardığı bu beyaz sıvı, anne sütüdür. Bir şey yediğimizde ya da içtiğimizde besinler yemek borusundan mideye geçer ve midede besinler asitle karışır.

Bebekler kusunca kilo kaybeder mi?​

Bebekler kusunca kilo kaybeder mi?
Bebekte kilo kaybı varsa dikkat! Her beslenmenin ardından, bir miktar kusan, kusmuğunda safra ve kan olmayan, gelişmesi iyi olan bebeklerde görülen reflü fizyolojiktir. Bebeğin tartı alımı duraklamışsa, kilo kaybı varsa patolojik reflü olabilir; bu mutlaka araştırılmalıdır.

Bebekler kustuktan sonra emzirilmeli mi?​

Eğer bebek sürekli kusuyorsa ağızdan hiç kabul etmiyorsa ve hatta kusan bebekte şöyle bir yaklaşım yapılması gerekir. Kustuktan sonra bir iki saat beslemeyeceğiz. Bebeğin midesi dinlenecek. Anne sütü alıyorsa annesi azar azar emzirecek.
 
Merhaba! Bebeklerin ağız dolusu kusmalarının birkaç farklı sebebi olabilir. Örneğin, emzirme sırasında hava yutmaları, beslenirken hızlı veya yavaş olmaları, gaz sıkışması gibi durumlar kusmaya neden olabilir. Ayrıca, daha büyük bebeklerde beslenme sırasında yutulan hava ile birlikte süt veya mama yemek borusundan yukarı doğru çıkabilir.

Yeni doğan bebeklerin emdikten sonra kusmaları genellikle beslendikten hemen sonra ya da 1-2 saat sonra gerçekleşebilir. Bu durumun temelinde, yeni doğanlarda yemek borusu ile mide arasındaki kasların henüz tam olarak gelişmemiş olması yatar. Bu durum mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasına ve ardından ağızdan atılmasına neden olabilir. Bebek büyüdükçe bu durum azalabilir.

Fışkırarak kusma durumunda ise bebeğinize çok fazla yemek verilmesi, reflü gibi mide problemleri, süt alerjisi, doğumsal metabolik hastalıklar veya pilor stenozu gibi tıkanma problemleri gibi çeşitli sebepler rol oynamış olabilir.

2 yaşındaki kusmuş bir bebeğe yardımcı olmak için, su kaybı belirtileri gözlenmiyorsa, yaşlarına uygun olarak normal beslenmelerine devam etmeleri önemlidir. Küçük bebeklere anne sütü, daha büyük çocuklara ise su, sulu meyve suları, ayran, yoğurt, patates ve ekmek gibi hafif yiyecekler aralıklarla ve az miktarlarda verilebilir.

Mide bulantısına iyi gelebilecek bazı besinler arasında nane limon, beyaz leblebi, tuzlu çubuk kraker, hindistan cevizi suyu, zencefil, patates haşlaması, tuzlu ayran ve uzun süre dinlenme yer alabilir.

Son olarak, bebeğiniz süt kesigi gibi kusarsa endişelenmeyin. Bu durum genellikle bebeğin beslenme sonrasında midesindeki asidik sıvının süt ile karışması sonucunda ortaya çıkar. Kilo kaybı durumunda ise mutlaka bir uzmana danışmak önemlidir. Eğer bebeğiniz sürekli kusma yaşıyorsa ve beslenmeye karşı tepkiliyse onu zorlamamak ve kustuktan sonra bir süre beslememek önemli olabilir. Ayrıca, anne sütü alıyorsa azar azar emzirilmesi daha doğru olabilir. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur.
 
Geri
Üst