AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebekler kac tane asi olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.715
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bebekler kaç tane aşı olur?​

Yeni doğan bebeklere ve çocuklara uygulanan aşılar şöyledir; hepatit B aşısı, hepatit A aşısı, BCG aşısı, 5’li karma aşısı, çocuk felci aşısı, kızamık aşısı, kızamıkçık aşısı, kabakulak aşısı, suçiçeği aşısı.

Çocuklar kaç yaşına kadar aşı olurlar?​

Beşli karma aşısı iki, dört, altı ve on sekizinci aylarda toplam dört doz uygulanır. Ayrıca 4 ve 6 yaşındaki çocuklara da bağışıklamanın tekrar dozu yapılır. Bebeklerin ikinci ayının sonunda verem (BCG) aşısı uygulanır. 6-18 aylarda ve 4- 6 yaş arasında olmak üzere yapılması önerilmektedir.

Bebekler için özel aşılar nelerdir?​

Bebekler için özel aşılar nelerdir?
Şimdi bebeklere yapılan özel aşılar hangileridir, birlikte bakalım.
- Meningokok aşısı Meningokok bakteriyel bir hastalıktır ve ağır, sakat bırakıcı durumlara neden olabilir.
- HPV aşısı Bebek aşı takvimi özel aşılarından bir diğeri HPV.
- 3. Rotavirüs aşısı
- Grip aşısı

2 ay aşısı kaç tane?​

2 ay aşısı kaç tane?
2.ay Aşı Takvimi: Bebek rutin kontrolü sırasında bebeğinizin 3 farklı aşı olması gerekmektedir. Bunlar BCG (Verem aşısı), KPA ve 5’li karma aşı’dır. BCG, yani verem aşısı, tüberküloza sebep olan mikroorganizmaya bağışıklık sağlanması için uygulanır. Bazı bebeklerde aşı yapılan yerde ufak bir iz oluşabilir.

7 yaş Karma aşı nedir?​

7 ila 9 yaş arasında sadece bir kez dip- TET – IPV aşısı yapılmış olan çocuklara en geç okuldan ayrıldıklarında boğmaca aşısı içeren bir karma aşı yapılmalıdır. 1+1 şeklinde uygulanan HPV aşısının yapılmasına 9. yaşın doldurulmasından itibaren (= 9. yaş günü) mümkün olduğu kadar çabuk başlanmalıdır.

Bebeklere 3 ayda yapılan özel aşı nedir?​

İlk 3 ayda içerisinde rota virüs aşısı 3. aydan sonra meningokok menenjit aşısı 4. ayda beşli karma ve zatürre aşısının ikinci dozları 6. ayda beşli karma, zatürre, Hepatit B aşısının üçüncü dozu ve ağızdan çocuk felci aşısı

2 ay aşısı koldan mı bacaktan mı?​

2 ay aşısı koldan mı bacaktan mı?
Hepatit B aşısının 1. dozu doğumdan hemen sonra yapılır. Bebek 1 aylık olunca 2. doz, 6 ayını doldurunca da 3. doz aşısı yapılır. Aşı, kol ya da bacaktan yapılır.
 
Bebeklerin aşı takviminde yer alan aşılar oldukça önemlidir ve bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmelerine yardımcı olurlar. Yeni doğan bebeklere ve çocuklara uygulanan bazı aşılar şunlardır:

1. Hepatit B aşısı
2. Hepatit A aşısı
3. BCG aşısı (Verem aşısı)
4. 5’li karma aşısı
5. Çocuk felci aşısı
6. Kızamık aşısı
7. Kızamıkçık aşısı
8. Kabakulak aşısı
9. Suçiçeği aşısı
10. Meningokok aşısı
11. HPV aşısı
12. 3. Rotavirüs aşısı
13. Grip aşısı

Beşli karma aşısı genellikle iki, dört, altı ve on sekizinci aylarda olmak üzere toplam dört doz olarak uygulanır. Ayrıca 4 ve 6 yaşındaki çocuklara da bağışıklamanın tekrar dozu yapılır. BCG aşısı ise genellikle bebeklerin ikinci ayında uygulanır. 6-18 aylar arasında ve 4-6 yaş arasında da bazı aşıların yapılması önerilir.

Özel aşılar arasında Meningokok aşısı, HPV aşısı, 3. Rotavirüs aşısı ve Grip aşısı bulunmaktadır. Bu aşılar da çocukların sağlığı için oldukça önemlidir.

Bebeklerin aşıları genellikle kola ya da bacağa yapılabilmektedir. Örneğin Hepatit B aşısının 1. dozu doğumdan hemen sonra yapılırken, bebek 1 aylık olduğunda 2. dozu, 6 ayını doldurduğunda da 3. dozu genellikle kola ya da bacaktan yapılır. Bu konuda doktorunuz size detaylı bilgi verecektir. Unutmayın, bebeklerin aşı programları düzenli olarak takip edilmeli ve gerekli aşılar zamanında yapılmalıdır.
 
Geri
Üst