SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Bebeğiniz ile geçireceğiniz ilk yaz mevsimi ise ne yemesi konusunda endişeli davranıyor olabilirsiniz Fakat yaz aylarında çok daha keyifli ve sağlıklı beslenmesi mümkün Diyetisyen Gizem Şeber yaz mevsiminde bebeğiniz için tercih edebileceğiniz sağlıklı besinleri açıklıyor
Küçük kırmızı meyveler: Böğürtlen ve kiraz; içerdikleri antioksidanlar sebebi ile küçük büyük herkes için son derece sağlıklı besinler Potasyum açısından da zenginler Böylelikle terleme ile kaybedilen minerallerin vücutta dengesini de sağlıyorlar Ancak kirazın çekirdeklerini çıkarmayı unutmamanız gerekiyor
Karpuz: Çekirdeklerini ayırmayı unutmamanız gereken bir başka meyve Potasyum ve genel sağlık açısından önem taşıyan laykopenden zengin Ayrıca günlük sıvı ihtiyacının karşılanmasına da destek oluyor Karpuzu püre veya içecek haline getirerek vermeniz de mümkün
Muz: Yaş kış fark etmeden bebeklerin en sevdiği gıdaların başında gelen muz iyi bir karbonhidrat ve potasyum kaynağı Muzu muz olarak tüketmekten sıkılan bebekler için evde hazırlanacak muz dondurması ile bebeğinizi ilk dondurması ile tanıştırmanız da mümkün
Armut: Alerji yaratma ihtimali en düşük meyveler sınıfında yer alan armut özellikle kabızlık sorunu çeken bebekler için son derece sağlıklı bir seçim Armut, içerdiği mineraller açısından da bebek beslenmesinde önemli
Balık: İçerdiği omega3 yağ asitleri ile özellikle zihin gelişiminde önemli rol oynar Bazı bebeklerin balığı sevmesi veya alışması daha zordur, o nedenle değişik tarifler ile sunmak önemlidir
Kırmızı et: Bebekler ilk 9 aylarını tamamladıktan sonra yaz kış fark etmeden beslenmelerinde mutlaka bulunması gereken besinlerden biri kırmızı ettir Çünkü kırmızı et hem demir hem de protein yönünden en zengin içerikli besinlerin başında gelir
BALIK KEKİ
Malzemeler: 1 adet orta boy patates, 1 küçük boy havuç, 1 tatlı kaşığı tereyağı, ½ çay bardağı süt, 60 gram somon
Yapılışı: Fırını 180 derecede ısıtın Havuçları küp küp doğrayıp soğuk suda haşlayınız Patatesleri haşlayınız ve süt ve tereyağı ile püre haline getiriniz Havuç ve patates püresini harmanlayınız Somonu çift taraflı olarak tavada pişirip küçük parçalara ayırınız Karışıma ilave edip birkaç kez daha karıştırınız 15 dakika önceden ısıtılmış fırında pişiriniz
MUZ DONDURMASI
Malzemeler: 1 adet muz, 23 dondurulmuş böğürtlen, 1 tatlı kaşığı toz vanilya
Yapılışı: Muzları soyun, buzlukta yağlı kağıt üzerinde dondurun Donmuş olan muzları, böğürtleni ve vanilyayı blenderdan geçirin Kase ile servis edin
PİŞMİŞ ARMUT PÜRESİ
Malzemeler: 1 iri armut
Yapılışı: Armutu yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkarın Fırında uygun sıcaklıkta yumuşayıncaya kadar pişirin Fırından aldıktan sonra çatalla ezin ve uygun sıcaklığa geldiğinde servis edin
BİFTEK PÜRESİ
Bu tarif sebze, baklagil ve tahıllarla karıştırılacak bir taban tariftir
Malzemeler: 100 gramlık biftek, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Zeytinyağında bifteği mühürledikten sonra, fırında suyunu kaybetmeyecek şekilde 10 dakika daha pişirin Pişirme işlemi sonrasında çok küçük parçalara ayırın Bebeğiniz daha çiğnemeye başlamamışsa blenderdan geçirin veya çift çekilmiş kıyma kullanın
Küçük kırmızı meyveler: Böğürtlen ve kiraz; içerdikleri antioksidanlar sebebi ile küçük büyük herkes için son derece sağlıklı besinler Potasyum açısından da zenginler Böylelikle terleme ile kaybedilen minerallerin vücutta dengesini de sağlıyorlar Ancak kirazın çekirdeklerini çıkarmayı unutmamanız gerekiyor
Karpuz: Çekirdeklerini ayırmayı unutmamanız gereken bir başka meyve Potasyum ve genel sağlık açısından önem taşıyan laykopenden zengin Ayrıca günlük sıvı ihtiyacının karşılanmasına da destek oluyor Karpuzu püre veya içecek haline getirerek vermeniz de mümkün
Muz: Yaş kış fark etmeden bebeklerin en sevdiği gıdaların başında gelen muz iyi bir karbonhidrat ve potasyum kaynağı Muzu muz olarak tüketmekten sıkılan bebekler için evde hazırlanacak muz dondurması ile bebeğinizi ilk dondurması ile tanıştırmanız da mümkün
Armut: Alerji yaratma ihtimali en düşük meyveler sınıfında yer alan armut özellikle kabızlık sorunu çeken bebekler için son derece sağlıklı bir seçim Armut, içerdiği mineraller açısından da bebek beslenmesinde önemli
Balık: İçerdiği omega3 yağ asitleri ile özellikle zihin gelişiminde önemli rol oynar Bazı bebeklerin balığı sevmesi veya alışması daha zordur, o nedenle değişik tarifler ile sunmak önemlidir
Kırmızı et: Bebekler ilk 9 aylarını tamamladıktan sonra yaz kış fark etmeden beslenmelerinde mutlaka bulunması gereken besinlerden biri kırmızı ettir Çünkü kırmızı et hem demir hem de protein yönünden en zengin içerikli besinlerin başında gelir
BALIK KEKİ
Malzemeler: 1 adet orta boy patates, 1 küçük boy havuç, 1 tatlı kaşığı tereyağı, ½ çay bardağı süt, 60 gram somon
Yapılışı: Fırını 180 derecede ısıtın Havuçları küp küp doğrayıp soğuk suda haşlayınız Patatesleri haşlayınız ve süt ve tereyağı ile püre haline getiriniz Havuç ve patates püresini harmanlayınız Somonu çift taraflı olarak tavada pişirip küçük parçalara ayırınız Karışıma ilave edip birkaç kez daha karıştırınız 15 dakika önceden ısıtılmış fırında pişiriniz
MUZ DONDURMASI
Malzemeler: 1 adet muz, 23 dondurulmuş böğürtlen, 1 tatlı kaşığı toz vanilya
Yapılışı: Muzları soyun, buzlukta yağlı kağıt üzerinde dondurun Donmuş olan muzları, böğürtleni ve vanilyayı blenderdan geçirin Kase ile servis edin
PİŞMİŞ ARMUT PÜRESİ
Malzemeler: 1 iri armut
Yapılışı: Armutu yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkarın Fırında uygun sıcaklıkta yumuşayıncaya kadar pişirin Fırından aldıktan sonra çatalla ezin ve uygun sıcaklığa geldiğinde servis edin
BİFTEK PÜRESİ
Bu tarif sebze, baklagil ve tahıllarla karıştırılacak bir taban tariftir
Malzemeler: 100 gramlık biftek, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Zeytinyağında bifteği mühürledikten sonra, fırında suyunu kaybetmeyecek şekilde 10 dakika daha pişirin Pişirme işlemi sonrasında çok küçük parçalara ayırın Bebeğiniz daha çiğnemeye başlamamışsa blenderdan geçirin veya çift çekilmiş kıyma kullanın