AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebekler hangi sudan icmeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bebekler hangi sudan içmeli?​

Uzmanlar sindiriminin kolaylığı açısından, pH değeri 7.0’nin üzerinde olan suları tavsiye ediyorlar. Doğal mineralli sular saf olmakla beraber, bu suların kalsiyum oranları bebeklere fazla gelebilir. Doğal kaynak suları ise bebekler için fazla sodyum içerebilir.

pH Kaç olan su iyidir?​

Hidrojen iyonları arttığında, suyun pH değeri düşer ve su asidik hale gelir. Tam tersi durumda da su alkali hale gelir. Yapılan araştırmalardaki güncel verilere göre; 7.2 ve 8.5 pH aralığındaki su normal değeridir ve Türk standartlarına göre sağlıklı kabul edilir.
ben hazır suyu mama için kaynatıyorum,bazen de önceden kaynattığım hazır suyu biraz ılıtıp kullanıyorum.içme suyu olarak da hazır suyu kaynatmadan kullanıyorum. zaten mama hazırlarken suyun sıcak olması gerekiyor. bu yüzden suyu kaynatıyoruz ve mamayı öyle yapıyoruz. ılınınca da bebişimize yediriyoruzz..
Bebeğe verilecek su nasıl olmalı?
1. pH Seviyesine Dikkat Edilmeli Bebeklerin güvenle içebileceği sağlıklı su, her şeyden önce ideal pH değerine sahip olmalıdır. pH değeri 7’den fazla olan sular alkali su, bu değerin altındaki sular ise asidik su olarak adlandırılmaktadır. Bebeğinizin içeceği suyun ideal alkali değeri de 7,5 ila 8,5 arasında olmalıdır.
Bebeklere nasıl su verilmelidir?
Ayrıca yaşı ne olursa olsun ishal ya da kusma varsa aşırı su kaybını yerine koymak için bebeğe su verilmeli. Bebeğe verilen su 10 dakika kaynatılmış ve ılıtılmış olmalı ve kesinlikle açık su olmamalı. Su içmeye yeni başlayan bebeklere günde 300-400 ml, 1 yaş civarında ise 700-800 ml civarında su verilmelidir.

Bebeğe hazır su verilir mi?​

Bebekler doğduktan sonra anne sütüyle su ihtiyacını da karşılamış oluyor. Ancak ek gıdaya geçince su ihtiyacı da artıyor. Anneler bebeklerine genelde kaynamış ya da hazır su içirmeyi tercih ediyor. Ancak kalsiyum ihtiyacı yüksek olan yeni doğan bebeklere, çocuklara ve yaşlılara hazır su içirilmemeli.

Kaynatılmış su sağlıklı mıdır?​

Uzmanların araştırmalarına göre kaynatma işlemi sırasında sudaki ağır metaller ve klor ortadan kalkmaz. Doğal olarak bu da sağlıklı bir çözüm olmayacağı anlamına gelir. Kaynatma işlemi sırasında suyun içerisindeki partikül yoğunluğu değişmez, fakat suyun tadında da farklılaşma yani acıma dediğimiz durum meydana gelir.

Geri