Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bebekler dogduktan sonra kac kilo verir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
33.773
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bebekler doğduktan sonra kaç kilo verir?​

Yeni doğan bebeklerin çoğu ilk 3-4 gün içerisinde sürekli kilo kaybederek, doğum kilosunun % 30 unu verirler.

Doğumdan sonra bebek kaç gram kaybeder?​

Yenidoğanda Kilo Kaybı Bebekler yaşamlarının ilk 10 gününde doğum ağırlıklarının % 10’u kadarını kaybedebilir. Örneğin 3500 g doğan bir bebek ilk 10 günde 350 g kaybedebilir. Çünkü bebekler ödemli ve şiş doğarlar; doğum sonrasında da idrar ve sık dışkılama ile fazla sıvı atılır, ödemleri çözülür.

Bebek doğum kilosunun 2 katına ne zaman ulaşır?​

Bebek doğum kilosunun 2 katına ne zaman ulaşır?
Bebek ilk 5 ayda doğum kilosunun 2 katına, 1 yaşta ise 3 katına ulaşır. Yine boy ilk yıl % 50 oranında artış gösterir. 1-2 yaş arası büyüme daha yavaşlar ve 2-10 yaş arası sabit büyüme gösterir.

Doğumdan sonra bebeği hastanede yıkıyorlar mı?​

Yenidoğan bebek, annede kan yoluyla bulaşan ( hepatit B, hepatit C, AIDS vb.) bir hastalık yoksa normal şartlarda yıkanmaz, hızlıca kurulanması yeterlidir. Ama bazı hastaneler bebeği her koşulda yıkamayı tercih etmektedir. Bebeğin vücudunda verniks adı verilen beyaz, yağlı bir tabaka vardır.

Bebekler doğduktan sonra neden kilo verir?​

Yenidoğan bir bebeğin vücut ağırlığı ortalama 3 bin 200 gramdır (2500-4000 gram). Doğumu takip eden ilk günlerde vücut sıvısının azalmasına bağlı olarak vücut ağırlığında yüzde 5-6 oranında azalma olur. Bu durum normal olduğu için anne-babaların panik yapmaması gerekir.

1 aylık bebek ne kadar kilo almalı?​

1 aylık bebek ne kadar kilo almalı?
1 Aylık Bebek Gelişim Tablosu Bu tabloya göre 1 aylık kız bebeğin boyu, en düşük 50 cm. en yüksek 59 cm olmalı ve kilosu 2950 gr. ila 5400 gr. arasında olması beklenir. 1 aylık erkek bebeklerin ise boyu 51 ila 60 cm. aralığında, kilosu ise 3000 gr. ila 5750 gr. arasında olması gerekir.
Yenidoğan bebek kaç gram verir?​
Bebeğin kilosu, anne sütünün yeterli olup olmadığını gösterir. Yaklaşık bir hafta içinde anne sütü artınca bebek günde 25-30 gram, haftada 200 gram alırsa, bu anne sütünün yettiğini gösterir. İlk üç ayda iyi beslenen bebekler ay başına ortalama 800-1000 gram alır.
Yeni doğan bebekte kilo kaybı neden olur?​

Bebeklerde ay ay kilo alımı nasıl olmalı?​

Bebeklerde ay ay kilo alımı nasıl olmalı?
Bebeklerde ilk 6 ay kilo artışı çok önemlidir. Bebeklerin ilk altı ayda alacağı kilo 600 gram ile 1000 gram arasında değişir. 6. aydan sonra bebeklerin büyüme hızı yavaşlar. Bu nedenle bebekler, 6. aydan 12. aya kadar yaklaşık olarak 400 gram ile 600 gram arası kilo alması beklenir.

Bebek doğum kilosunun 4 katına ne zaman ulaşır?​

Bebekler 9-12 aylar arasında ise günde yaklaşık 10-12 gram almaya başlar. Bir yaşına geldiğinde bebeğin doğum kilosunun ortalama 3 katına, 2 yaşına geldiğinde ise yaklaşık 4 katına çıkması beklenir. 1-3 yaş aralığında ise kilonun ayda 250 gram olacak şekilde artması normaldir. Bu durumda yılda 2-2,5 kilo alabilirler.

Doğumda bebeğe ilk ne giydirilir?​

Özellikle, yeni doğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, kumaşlardan oluşmasına dikkat edilmelidir. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebileceği gibi; çorap, eldiven ve şapka mutlaka giydirilmelidir.

Doğumdan sonra bebeğe ilk ne giydirilir?​

Doğumdan sonra bebeğe ilk ne giydirilir?
İlk aylarda şapka eldiven ve çorap mutlaka giydirilmelidir. Bebeklerin elleri ve ayakları genellikle soğuk olacağından, üşüyüp üşümediği göğüs veya sırtından kontrol edilmelidir. Bebekler yetişkinlere göre bir kat daha fazla giydirilmeli ve uyurken de üstünün örtülmesi uygun olur.
 
Bebekler doğduktan sonra kilo verme konusu oldukça önemli ve merak edilen bir konudur. Genellikle bebekler doğum sonrasında ilk günlerde kilo kaybederler çünkü doğduklarında vücutlarında fazla sıvı bulunmaktadır ve bu sıvı doğum sonrasında atılarak bebekler kilo kaybeder. Normalde bebekler doğum kilolarının %10'u kadarını kaybedebilirler. Örneğin, 3500 gram doğan bir bebek ilk 10 gün içerisinde 350 gram kadar kaybedebilir.

Bebekler genellikle ilk 5 ayda doğum kilolarının 2 katına ulaşırlar ve 1 yaşında ise 3 katına kadar çıkabilirler. Bunun yanı sıra, bebeklerin büyüme hızı ilk yaşta oldukça yüksektir ve 1-2 yaş arasında büyüme daha yavaşlar.

Bebeklerin kilo alışıyla ilgili de önemli bilgiler vardır. İlk 6 ayda bebeklerin kilo artışı oldukça önemlidir ve genellikle 600-1000 gram arasında değişir. 6. aydan sonra ise bebeklerin büyüme hızı yavaşlar ve 12. aya kadar yaklaşık 400-600 gram arasında kilo alması beklenir.

Doğum sonrasında bebeklerin hastanede yıkanıp yıkanmaması konusu da önemlidir. Normal şartlarda bebeklerin yıkanmasına gerek yoktur, hızlıca kurulanmaları yeterlidir. Ancak bazı hastaneler her koşulda bebeği yıkamayı tercih edebilirler. Bebeğin vücudunda doğum sonrasında da verniks adı verilen beyaz, yağlı bir tabaka bulunmaktadır.

Son olarak, bebeğin doğum kilosunun 4 katına yaklaşık olarak 9-12 aylar arasında ulaşması beklenir. Bu süreçte her ay yaklaşık 10-12 gram civarında kilo alması normaldir.

Ebeveynlerin bebeğin kilo alımı ve gelişimi hakkında doktorlarından düzenli olarak bilgi alması ve gerektiğinde endişe etmemeleri önemlidir. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için düzenli beslenme, uyku ve sağlık kontrolleri büyük önem taşır.
 
Geri
Üst