AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bebek kafa ustu duserse ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bebek kafa üstü düşerse ne olur?​

Bebeklerin kafasının arkasına düşmesi durumunda hafif bir darbe alınır ise korkulacak bir durum bulunmamaktadır. Fakat bazı çocuklarda kafalarına alınan darbeler tehlikeli durum oluşturabilmektedir. 2 yaşından küçük çocukların kafa arkasına düşmesi sonrasında bebek mutlaka takip edilmelidir.

Çocuklarda düşme yaralarına ne iyi gelir?​

Çocuklarda düşme yaralarına ne iyi gelir?
DÜŞEN ÇOCUĞA YAPILMASI GEREKEN İLK MÜDAHALE – Tüm çarpma veya çürüklere karşı soğuk kompres uygulayın. – Çocuğunuzda kusma, nefes darlığı, dalgınlık, uyku hali, yürümede zorluk ve havale gibi semptomlardan endişe duyuyorsanız mutlaka tıbbi yardım almanız gerekir.

Düştükten sonra ne yapılmalı?​

Düştükten sonra ne yapılmalı?
‘Ciddi bir travma ve kırık şüphesi varsa yerimizden kıpırdamadan yardım çağırmalıyız. Düşme sonrası gelişen yumuşak doku zedelenmelerinde istirahat, soğuk uygulama ve bandajlama yapmak gerekir. Şikayetlerin gerilememesi veya şiddetlenmesi durumunda doktor kontrolü önerilir.

Kafaya darbe gelince ne yapılır?​

Eğer kafaya çok şiddetli darbe alındıysa, her ihtimale karşı bir an evvel doktora gidilmeli ve gerekli tetkikler yapılmalıdır. Darbe ve hasardan sonra hemen doktora gitmek ve gerekli incelemelerin yapılması, beyin kanaması riskini büyük ölçüde azaltıcı bir etkendir.

Bebeklerde kafa travması ne kadar sürede belli olur?​

Bebeklerde kafa travması ne kadar sürede belli olur?
Her zaman ilk 24 ve 48 saat önemlidir ve başlangıçta çocuk tamamen normal olsa da sonradan yeni bulgular ortaya çıkabilir. Bu nedenle travma sonrası 24-48 saat çocuğun ya ailesi tarafından ya da gereğinde hastanede hekim tarafından takibini ve bu süre sonunda tekrar kontrolünü öneririz.

Bebeklerde yürüme ne zaman düzelir?​

Bebeklerde yürüme ne zaman düzelir?
12-15 aylar arasında ise bağımsız adım atarak yürümeyi öğrenir. Elbette bu süreç bazen daha erken olabildiği gibi daha geç de olabilir. Zamanında doğan bir çocuk 16 aydan sonra hala bağımsız adım atamıyor, yürüyemiyorsa yürümede bir gecikmeden bahsedebiliriz.
Düşme ağrısına ne iyi gelir?​
Ağrıyan yere sıcak su tutun ya da sıcak bir duşu deneyin. Zencefilin ufak bir miktarı bile enflamasyon ve ağrı giderirken kullanılan bir doğa harikasıdır. Kas rahatlatıcı özelliğiyle bilinir ve herhangi bir öğünde tüketeceğiniz, günde bir yemek kaşığı taze zencefil kas ağrısına iyi gelir.
 
Bebek kafa üstü düşerse ne olur sorusunu ele alalım. Bebeklerin kafasının arkasına düşmesi durumunda hafif bir darbe alması genellikle çok endişe verici değildir. Ancak bazı durumlarda kafaya alınan darbeler ciddi olabilir ve dikkat gerektirebilir. 2 yaşından küçük çocukların kafa arkasına düşmesi sonrasında bebek mutlaka dikkatle takip edilmelidir. Eğer bebekte kusma, nefes darlığı, dalgınlık, uyku hali, yürümede zorluk, havale gibi semptomlar ortaya çıkarsa mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır.

Düşme sonrasında yapılması gereken ilk müdahaleler arasında soğuk kompres uygulamak önemli bir adımdır. Ayrıca, çocuğun durumu ciddi ise, travma veya kırık şüphesi varsa doktora başvurulmalı ve gerekli tetkikler yapılmalıdır. Yumuşak doku zedelenmelerinde ise istirahat, soğuk uygulama ve bandajlama yapılarak iyileşme sürecine destek olunmalıdır.

Eğer kafa çok şiddetli bir darbe almışsa, her ihtimale karşı doktora başvurmak önemlidir. Darbe ve hasar sonrası doktora gitmek, gerekli incelemelerin yapılmasını sağlayarak beyin kanaması riskini azaltabilir.

Bebeklerde kafa travmasının belirtileri genellikle ilk 24-48 saat içerisinde ortaya çıkabilir. Bu nedenle, travma sonrası çocuğun 24-48 saat boyunca dikkatle takip edilmesi ve olası belirtilerin gözlenmesi önemlidir. Eğer herhangi bir şüphe varsa, doktora başvurulmalı ve gereken kontrollerin yapılması sağlanmalıdır.

Bebeklerde yürüme süreci değişkenlik gösterebilir. Genellikle 12-15 aylar arasında bebekler bağımsız adım atmayı öğrenirler. Ancak bu süreç bazen daha erken, bazen de daha geç olabilir. Zamanında doğan bir çocuk 16 aydan sonra hala bağımsız adım atamıyorsa, yürümede gecikme olduğunu düşünebiliriz.

Son olarak, düşme nedeniyle oluşan ağrılara karşı sıcak su tutma veya sıcak duş alma gibi uygulamalar rahatlama sağlayabilir. Ayrıca zencefilin anti-inflamatuar özellikleri sayesinde ağrıları azaltıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Günde bir yemek kaşığı taze zencefil tüketmek kas ağrılarına iyi gelebilir.
 
Geri
Üst