- Konu Yazar
- #1
Bebek Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı ılık su
Yarım paket kuru maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bebek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su içerisinde mayayı eritelim.
Zeytinyağını ve yavaş yavaş unu ekleyip yoğuralım.
Biraz ele yapışacak yumuşak bi hamur olcak üstünü kapatıp 40 dakika mayalandıralım.
Mayalanan hamuru bezelere ayırıp minik ekmek biçimi verelim ya da ister bütün isterseniz yuvarlak hal verebilirsiniz tercihe kalmış.
Bu halde tepsiye dizip 15 dakika da tepside mayalandıralım ve ısıtılmış 170 derece sıcaklıktaki fırında alt üst ayarda denetimli pişirelim sıcak fırına koyduğumuz için bizim 25-30 dakikada pişti.
Bebelerimize afiyet olssuun
Bebek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı ılık su
Yarım paket kuru maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bebek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su içerisinde mayayı eritelim.
Zeytinyağını ve yavaş yavaş unu ekleyip yoğuralım.
Biraz ele yapışacak yumuşak bi hamur olcak üstünü kapatıp 40 dakika mayalandıralım.
Mayalanan hamuru bezelere ayırıp minik ekmek biçimi verelim ya da ister bütün isterseniz yuvarlak hal verebilirsiniz tercihe kalmış.
Bu halde tepsiye dizip 15 dakika da tepside mayalandıralım ve ısıtılmış 170 derece sıcaklıktaki fırında alt üst ayarda denetimli pişirelim sıcak fırına koyduğumuz için bizim 25-30 dakikada pişti.
Bebelerimize afiyet olssuun
Bebek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı