AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebegin kakasi neden sumuksu olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.691
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bebeğin kakası neden sümüksü olur?​

Yenidoğanlarda sümüksü kakanın en çok görülme sebebi inek sütüne olan alerji durumudur. Bebeğiniz sadece anne sütü ile besleniyorsa, bu annenin inek sütü ve inek sütü ürünleri ile beslenmesiyle anneden bebeğe geçebilir. Sümüksü kakanın diğer bir sebebi ise, bebekte oluşan enfeksiyondur.

Dışkıdan neden yağ gelir?​

Steatore (Yağlı dışkı) dışkıda çok fazla miktarda yağ bulunmasıdır. Nedenleri, glutene allerjiden, karaciğer sirozuna kadar, çok çeşitli olabilir. Dışkı, iri, soluk, köpüklü ve kötü kokuludur ve hastada vitamin, demir ve yiyecekle alınan birçok değerli maddenin emilim yetersizliği belirtileri ortaya çıkar.

Mukuslu kaka zararlı mı?​

Mukuslu kaka zararlı mı?
NOT: Anneyi emen bir bebekte kakada sadece mukus olması, bebek iyi kilo alıyorsa ve yukarıda sayılan bulgular yoksa normal kabul edilmelidir. Anne sütü alan bebeklerin bir kısmında kakada mukus olabilmektedir. Ek gıdalara başladıktan sonra bu durum düzelmektedir.

Mukuslu kaka nasıl olur?​

Mukuslu kaka nasıl olur?
Alerjik gıdanın tüketilmesi ve/veya alerjik gıdanın anne sütü aracılığı ile alınması durumunda kalın bağırsakta bir iltihap oluşur ve bu durum kendisini bebeğin kakasında mukus ve kırmızı renkli kan görülmesi şeklinde belli eder.

Sadece mukuslu kaka alerji belirtisi mi?​

Gıda proteinine bağlı gelişen alerjik proktokolit (AP), tipik olarak bebeklik döneminde ortaya çıkan, anne sütü alan bebeklerde sık görülen ve sıklıkla bağırsak sistemi etkileyen gıda alerjileridir. Alerjik proktokolitte mukuslu ve ince ip gibi uzamış veya küçük nokta tarzında mukusla karışık kanlı kaka görülür.

Sümüksü kaka neyin belirtisi?​

Dışkıda Mukus ve Sümüksü Kan Neyin Belirtisi Olabilir? Dışkıda mukus görülmesi bağırsaklarda bakteri, virüs, mantar gibi mikroorganizmaların etkisi ile gerçekleşmiş olabilir. Kabızlık, basur gibi problemler nedeniyle hatta rektum kanseri nedeniyle de dışkıda mukus ortaya çıkabilir.

Bebekler neden yeşil ve sümüksü kaka yapar?​

Bebekler neden yeşil ve sümüksü kaka yapar?
Kaka renginin yeşil olması bebeğin sağlıklı ve huzurlu bir bebek olması durumlarında normal olarak kabul edilir. Ancak sürekli ağlayan ve huzursuz olan bir bebekte yeşil mukuslu kaka durumu besin alerjisinin habercisi olabilir. Bunun yanında yeşil kaka barsak enfeksiyonları sırasında da görülebilir.

Mukuslu kaka nasıl gecer?​

Mukuslu kaka nasıl gecer?
Bazen de bebeklerde dışkıda mukusun varlığı herhangi bir tedavi almadan kendiliğinden geçebilir, bazen de altta yatan neden göre tedavi gerektirebilir. Bağırsak düğümlenmesi acil ameliyatla tedavi edilirken, diş çıkarma veya bulaşıcı enfeksiyon nedeniyle oluşan dışkıda mukus ise kendiliğinden geçecektir.

Süt alerjisi kaka nasıl olur?​

Süt alerjisi olan bebeğin kakası jel gibi ve rengi kırmızımsı olur. Cildinde döküntüler meydana gelir.

Dışkıda mukus ne zaman tehlikelidir?​

Dışkınızdaki büyük miktarda görünür mukus normal değildir ve bir sorun belirtisi olabilir. Dışkıda mukus görmeye başlamanız mutlaka bir sorununuz olduğunu göstermez. Ancak bu durumu takip etmeniz gerekir. İltihabi bir süreç mukus tabakasını parçalarsa dışkınızda mukusla karşılaşırsınız.

Bebeklerde yeşil sümüksü kaka nasıl geçer?​

Bebeklerde yeşil sümüksü kaka nasıl geçer?
Bebeklerde Yeşil Kaka Nasıl Geçer?
- Bol bol emzirin: Bebeğin bol bol anne sütüyle beslenmesi ishalin geçmesine yardımcı olur.
- Mide üşütmesine dikkat edin: Annenin sağlıklı bir şekilde beslenmesi, bebeğin annenin tükettiği besinleri anne sütü aracılığıyla dolaylı yoldan tüketiyor olması sebebiyle önemlidir.

Dışkıda mukus neyin habercisi?​

Dışkıda mukus neyin habercisi?

Sümüksü dışkılama nedir?​

İshale yol açan bakterilerin bir kısmı ve bazı parazitler, dışkının iltihaplı, sümüksü görünmesine aynı zamanda bağırsak duvarını da zedeleyerek damarların kanamasına neden oldukları için, ishal kanlı olabilir. Dışkının böyle kanlı ve iltihaplı olması dizanteri olarak adlandırılır.

Bebeklerin midesi kaç saatte boşalır?​

Yenidoğan bebeklerin en geç 3 saatte bir beslenmeleri gereklidir. Çünkü mideleri 3 saat içinde boşalır ve tekrar beslenmezlerse kan şekeri düşüklüğü olabilir, bebek aç kalabilir.

Bebeklerin sindirim sistemi ne zaman düzelir?​

Bebeklerin sindirim sistemi ne zaman düzelir?
Yenidoğan bebeklerde sindirim sistemi doğumdan sonra kullanılmaya başlandığından bebeklerin sindirim sistemlerini kullanmayı öğrenmesi üç ayı bulur.
 
Merhaba! Bebeğinizin dışkısıyla ilgili verdiğiniz bilgiler oldukça değerli ve önemli. Bebeklerdeki sümüksü kakaların genellikle inek sütüne alerji veya enfeksiyon durumlarıyla ilişkili olduğunu belirtmişsiniz. Ayrıca, dışkıda yağ bulunması durumunda ise çeşitli sağlık sorunlarının belirtisi olabileceğini belirtmişsiniz.

Mukuslu kakanın anneden bebeğe geçebileceği, alerjik reaksiyonlar sonucunda kalın bağırsakta iltihap oluşabileceği ve bu durumun bebeğin kakanın mukuslu ve kanlı olmasına sebep olabileceği bilgilerine de değinmişsiniz. Bu durumların bebeklerde alerji belirtileri olabileceği ve gıda alerjilerinin bağırsak sistemini etkileyebileceğine işaret ettiğinizi de görmekteyim.

Ayrıca, yeşil ve sümüksü kakaların normal olabileceğini ancak sürekli ağlayan ve huzursuz olan bebeklerde besin alerjisi belirtisi olabileceğini söylediğinizi fark ettim. Mukuslu kakanın bazen kendiliğinden geçebileceği ancak altında yatan nedenlere göre tedavi gerektirebileceği konusuna da değinmişsiniz.

Süt alerjisi olan bebeklerin kakasının jelimsi ve kırmızımsı olabileceğini ve ciltte döküntülere sebep olabileceğini belirtmişsiniz. Ayrıca, dışkıda mukusun büyük miktarda ve sürekli görülmesinin bir sağlık sorunu belirtisi olabileceği konusunda bilgi vermişsiniz.

Genel olarak, bebeklerin sindirim sisteminin doğumdan sonraki üç ayda geliştiğini ve kullanmaya başladığınızı ifade etmişsiniz. Bu bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplamaya devam ederim.
 
Geri
Üst