Bebegin kakasi ne zaman kokmaya baslar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
218.841
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bebeğin kakası ne zaman kokmaya başlar?​

Bebeğin kakası yenidoğan döneminde kokusuz oluyor. Ancak zaman ilerledikçe anne sütü alan bebeklerin kakası ekşi kokabiliyor. Yenidoğan döneminde bebek sadece anne sütü ile besleniyorsa, bebeğin kakasının ekşi kokması normal olarak kabul ediliyor. Bebeklerde ek gıdaya geçildiğinde kakanın kokusu keskinleşiyor.

Bebeğin kaka rengi nasıl olmalı?​

İLK 3-8 GÜNDE KAKA RENGİ SARI-YEŞİLDİR 8. Günden sonra sadece anne sütü alarak beslenen bebeklerdeki kaka rengi sarıdır ve çoğu zaman ileri seviyede yumuşak kıvamdadır. Formül mama ile beslenen bebeklerde ise kaka rengi sarı, kahve ve daha koyu kıvamda seyreder.
Bebeklerde pütürlü kaka neden olur?
Kakanın görünümü, bebeğin beslenme biçimine bağlı olarak birbirinden farklıdır. Anne sütüyle beslenen bebeklerde kaka pütürlü, ince, akışkan ve sarı renktedir. Formül mamayla beslenen bebeğin kakası ise daha koyu ve kıvamlıdır.

Bebekler neden sulu kaka yapar?​

Çocuğunuz 3 aylık, normalde günde 5 defa sulu kaka yapıyorsa buna ishal demiyoruz. Bu çocuk günde 8-10 defa daha cıvık, sulu kaka yapıyorsa ishal olmuş demektir. İshale eşlik eden ateş, kusma, huzursuzluk, gaz, pişik gibi durumlar varsa büyük ihtimalle barsak enfeksiyonuna bağlı ishal olmuş demektir.

Bebeklerde hangi Kaka tehlikeli?​

Bebeğin kakasının rengi beyaz-gri olduğu zaman: Acil durum denilebilecek kaka rengi beyazdır. Bebeğin kakası beyaz-gri ise safra yolu tıkanıklığı ve karaciğer konusunda rahatsızlık bulgusu olabilmektedir. Bu durumda erken tedavi oldukça önem kazanmaktadır.
Bebekler neden kaka yapamaz?
Bebeklerdeki kabızlığın genellikle yanlış beslenmeden kaynaklanır. Eğer bebeğiniz yeterli/dengeli beslenmiyorsa veya sindirim sistemi az çalışıyorsa kabız olabilir. Bunun dışında, ek gıdaya geçişte yediği besinler, kalsiyum yüksekliği, potasyum azlığı bebeklerde kabızlığın sebebi olabilir.
Rengi Yeşilse… Zaman zaman bebeklerin kakalarının renginde ortaya çıkan değişiklikler “üşütme” şeklinde yorumlanabilir. Oysa bağırsakların çalışma hızı fazla olduğunda, ince bağırsaklardan safralı dışkı çıkışına bağlı olan bu yeşil renk, ishal olmadıkça normal karşılanmalıdır.
Sindirim sistemi fazla gelişmemiş miniklerde daha tanecikli ve partiküllü dışkı görülebilir. Hatta yediği besinler fazla değişime uğramadan dahi çıkmış olabilir. Kısacası, taneli dışkılama az gelişmiş sindirim sistemine işarettir. Kabızlık sorunu yaşayan miniklerde ıkınmadan kaynaklı olarak kırmızı renk görülebilir.
Her sulu kaka ishal midir?
İshal, dışkılamanın normalden daha cıvık olma durumudur. Bağırsak hareketlerinin bozulması sonucu sürekli tuvalete gitme isteğinin artması da, cıvık dışkılama ile birlikte seyreden şikayetlerden biridir. Günde üç defadan fazla sulu dışkılama durumu, ishal olarak kabul edilir.

Bebeklerde su gibi ishal neden olur?​

Bebeklerde ishal meydana gelmesinin en önemli nedenleri beslenme bozuklukları, bağırsak enfeksiyonları, besin zehirlenmeleri, antibiyotik kullanımı ve alerjik nedenler şeklinde sıralanabilir. Özellikle süt çocuklarında beslenmenin yaşa ve ihtiyaca yönelik olmaması ishal problemine yol açabilir.

Anne sütü alan bebeklerde ishal nasıl geçer?​

Annelerin haşlanmış patates, muz, pirinç lapası, probiyotik besinler, elma, ayva, fındık ve lifli gıdalarla beslenmesi bebeğin ishaline iyi gelir.
Emen bebek ishal olur mu?
Bebekler sık sık neden ishal olur? Bebeklerde görülen ishal, genellikle bebeğin anne sütüyle beslenmesinden kaynaklı görülebilir. Anne sütü ile beslenen bebek gün 7 defaya kadar dışkı yapabilir. Bu korkulacak bir durum değil aksine normal görülen bir durumdur.
 
Geri
Üst