AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebegin gunluk fiziksel bakimi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bebeğin günlük fiziksel bakımı nedir?​

Bebeğin günlük fiziksel bakımı dediğimizde ellerini, yüzünü boynunu ve altını temizlemeniz anlaşılır. Günlük temizliği sabahları ya da gece yatmadan önce bütün vücudunu yıkamak yerine uygulayabilirsiniz. Özellikle banyo yapması önerilmeyen ilk altı hafta boyunca bebeğinizin günlük temizliğini aksatmamalısınız.

Bebekler agu demeye ne zaman başlar?​

Bir çocuk ilk kelimeyi 9. ayda, diğer bir çocuk 18. ayda, ilk kompleks cümleyi bir çocuk 3 yaşında, diğer bir çocuk ise 5 yaşında kurabilir. Bebekler 3-6 ay arası ilk “agu” seslerini çıkartarak konuşmaya adım atarlar. Anne ve baba ne kadar çok bebekleriyle iletişim kurarsa bebeğin aguları da o kadar artacaktır.
Erken konusan bebekler zeki olur mu?
Araştırmalar, geç konuşmaya başlayan çocukların büyük bir bölümünün okul çağına kadar dil bozukluklarını çözebildiklerini ortaya koyuyor. Erken konuşma ve bilişsel beceriler arasında bir ilişki olsa da yapılan araştırmalar bu durumun çocuğun sonraki dil kabiliyetine dair güçlü bir öngösterge olmadığını gösteriyor.

Bebek uyurken üstü örtülür mü?​

Çok kalın olmayan, cildin hava almasına olanak veren pamuklu kıyafetler yeterli olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir.

2 aylık bebek agu der mi?​

2 aylık bebek gelişimi döneminde bebeğiniz bilinçli olarak gülmeye başlar. Onunla konuştuğunuzda size gülerek ya da ‘agu’ gibi sesler çıkararak karşılık verir. 2 aylık dönemde bebeğiniz renkli nesneleri izleyebilir. Hareket eden bir cismi gözleriyle takip edebilir ve bu cisimlere daha iyi odaklanır.
Erken yürüme zeka belirtisi mi?
“Buna göre erken emekleyen bebeğin daha zeki olduğu söylenebilir. Ortalama 12-13. aylardan önce yürüyen bebeklerin zeka gelişimlerinin akranlarına oranla daha üst düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda da öğrendikleriyle yetinmeyen çocuğun zeka gelişim hızına bağlı olarak konuşmaya başladığını görmemiz mümkündür.”
 
Geri
Üst