AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebegimin uslu olmasi icin ne yapmaliyiz?

Editör

Yeni Üye

Bebeğimin uslu olması için ne yapmalıyız?​

Sakin bebekler ve mutlu anneler
- Bazen neden huysuzluk yaptığı bilinmez bebeklerin.Onları sakinleştirmek için yapmanız gerekenler ise bu yazıda saklı.
- Anne karnındaymış gibi.
- Sık sık besleme.
- Ağlamasına cevap verme.
- Tik tak oyunu.
- Sihirli ayna.
- Bebek masajı
- Sıcak yerler.

1946 1957 yılları arasında korunmaya muhtaç çocuklara hangi kurum sahip çıktı?​

24 Mayıs 1983 tarihinde kabul edilen 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu’nun kabulünden sonra ise kurum tamamen ortadan kaldırılmıştır. Yerine kamu gözetim ve denetiminde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) adıyla yeni bir kurum kurulmuştur.

1957 yilindan sonra korunmaya muhtac çocukların sorumlulugu kime verildi?​

1957 yilindan sonra korunmaya muhtac çocukların sorumlulugu kime verildi?
1957 yılında 6872 sayılı muhtaç çocuklar hakkında kanun kabul edilmiştir. 1963 yılında da 225 sayılı kanun ile Sağlık ve sosyal yardım bakanlığı merkez teşkilatı bünyesinde Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü kurulmuştur.

Saygılı bir çocuk nasıl yetiştirilir?​

Saygılı bir çocuk nasıl yetiştirilir?
Bunun önüne geçmek için, ebeveynler kendi aralarında çocuklarına hangi konuda nasıl davranmaları gerektiğini konuşmalı ve birbirlerini desteklemelidir.
- Çocuğunuza Söz Verdiğinizde Yerine Getirin.
- Sevginizi Gösterin.
- Çocuğunuzun Sorumluluklarına Dahil Olmayın.
- Çocuğunuzu Başkalarıyla Kıyaslamayın.

Anne karnındaki bebeğin sakin olması için ne yapmalı?​

Doktorunuzun önereceği fiziksel aktivite ve egzersizler kaslarınızı güçlendirir, leğen kemiğinizi esnetir, kan dolaşımını arttırır, gerginlik ve stresi azaltır ve sizi doğuma hazırlar. Özellikle hamilelik yogası ve meditasyon çalışmaları anne bebek bağlanmasını arttırır.

Yetim ve kimsesiz çocuklara yönelik ilk düzenleme ne zaman yapıldı?​

Korunmaya muhtaç çocukların bakılıp yetiştirilmeleri amacıyla çıkarılan ilk kapsamlı özel kanun, 27 Mayıs 1949 tarihli ve 1950 mali yılından itibaren uygulanmaya başlanan 5387 sayılı kanundur.

Bebeğinizin uslu olması için yapabileceğiniz birkaç öneri şunlar olabilir:

1. **Anne Karnındaymış Gibi Hissettirme**: Özellikle sallama, kucaklama gibi eylemler bebeğinizi sakinleştirebilir.

2. **Sık Sık Besleme**: Bebeği sık sık emzirmek onun huzurlu olmasına yardımcı olabilir.

3. **Ağlamasına Cevap Verme**: Bebeğinizin ağladığında ona hemen cevap vermek ve ihtiyacını gidermek bebeğinizi sakinleştirebilir.

4. **Tik Tak Oyunu**: Bebeğinizin ilgisini çekebilecek sesler ve hareketler yaparak onu eğlendirebilirsiniz.

5. **Sihirli Ayna**: Bebeğinizi aynada kendi yansımasını görmeye teşvik ederek sakinleştirebilirsiniz.

6. **Bebek Masajı**: Yumuşak ve nazik bir şekilde bebeğinize masaj yaparak onun rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

7. **Sıcak Ortam**: Bebeğinizin bulunduğu ortamın sıcaklığına dikkat ederek onun rahat etmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, bebeğinizle olan iletişiminizi güçlendirmek, onun duygularını anlamaya çalışmak ve sevgi dolu bir ortamda büyümesini sağlamak da olumlu etkiler yaratabilir.

Korunmaya muhtaç çocuklar konusunda ise 1946-1957 yılları arasında bu konuda çocuklara hizmet veren kurum, 24 Mayıs 1983 tarihinde kabul edilen 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ile ortadan kalkmış ve yerine kamu gözetiminde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) kurulmuştur.

1957 yılından sonra ise korunmaya muhtaç çocukların sorumluluğu, 6872 sayılı kanunun kabulü ile başta Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlara verilmiştir. 1963 yılında ise bu kapsamda Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı bünyesinde Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü kurulmuştur.

Saygılı bir çocuk yetiştirmenin yolları arasında çocuğa karşı tutarlı olmak, onun duygularını anlamaya çalışmak, sevgi ve empati göstermek önemli bir rol oynar. Çocuğunuza verdiğiniz sözleri tutmak, onun duygularına saygı göstermek ve onu başkalarıyla kıyaslamamak da saygılı bir birey yetiştirmenin temel taşları arasında yer alabilir.

Anne karnındaki bebeğin sakin olması için doktorunuzun önerdiği fiziksel aktiviteleri ve egzersizleri yapmak, hamilelik yogası ve meditasyon gibi teknikleri denemek, bebeğinizle olan bağınızı güçlendirebilir ve bebeğinizin sakinliğini destekleyebilir.

Yetim ve kimsesiz çocuklara yönelik ilk düzenleme ise korunmaya muhtaç çocukların bakımı ve yetiştirilmesine yönelik 27 Mayıs 1949 tarihli ve 1950 mali yılından itibaren uygulanmaya başlanan 5387 sayılı kanun ile yapılmıştır.

Geri