AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebegimin gozu akiyor neden?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.794
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bebeğimin gözü akıyor neden?​

Bu zar normalde bebek doğmadan açılır. Ancak bazı bebeklerde bu zar doğum sonrası açılmaz ve bu nedenle gözyaşı kanal tıkanıklığının önemli bir belirtisi olan gözde sulanmaya neden olur. Bebeklerde görülen göz sulanması doğuştan olan göz tansiyonu gibi diğer göz hastalıkları ile de ortaya çıkabilir.

Göz kaymasının sebebi nedir?​

Kas felçlerine bağlı oluşan göz kaymalarında, hasta erişkin yaşta ise genellikle yüksek tansiyon, diyabet, damar hastalıkları ve kafa travması gibi bir durumdan kaynaklı olabilir. Bazı göz kaymaları doğumsal da olabilir. Yüksek hipermetropi, miyopi veya astigmatizma kaymaya neden olabilir.

Yeni doğan bebeklerin gözleri neden kayar?​

Yeni doğan bebeklerin gözleri neden kayar?
Bu durum yetişkinlerde görülebildiği gibi yeni doğanlarda da sık sık yaşanır. Göz kayması, beynin göz kaslarıyla değil gözleri kontrol etme biçimiyle ilgili bir sorundur. Gözlerin kaslarındaki dengesizlik, bebeklerde göz kaymasına neden olur.

Yeni doğan bebeğin gözü neden akar?​

Yeni doğan bebeğin gözü neden akar?
Yenidoğan bebeklerde genellikle göz kanallarının tıkanması nedeniyle göz çapaklanması olur. Bebeklerin göz kanalı çok küçük olduğu için tıkanma sık görülebilir. Bu durumda da, kirpik üstünde çapaklanma ya da akıntı ortaya çıkar.

3 aylık bebeğin gözü neden sulanır?​

Bebeklerde, genellikle boşaltım kanallarının doğuştan tıkalı kalmasıyla ile ilgili olarak tek gözde ya da her iki gözde ortaya çıkabilen sulanma, gözyaşının tam salgılanmaya başladığı 3 haftadan sonra belirginleşiyor.

Bebeklerde göz akıntısına ne iyi gelir?​

Anne sütü antibiyotik bir etki yaratacağından, çapaklanma sorunun azalmasını sağlayacaktır. Anne sütünü temiz bir pamuk ya da bezle göz çevresine yedirerek, bebeğin daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır. Gözyaşı kanallarının tıkalı olması durumunda çapaklanma devam edecektir.

Gözde sonradan kayma olur mu?​

Gözde sonradan kayma olur mu?
Sonradan ortaya çıkan bir göz kayması, travma veya görme kaybı nedeniyle olmaktadır. Örneğin 50-60 yaş civarında sık gördüğümüz Altıncı Sinir Felci durumu, gözün dışa hareket edememesi şeklinde görülmektedir. Altıncı sinir felci yaşa bağlı olduğu gibi kafa travmalarından sonra da görülebilmektedir.

Göz kaymasının tedavisi nedir?​

Göz kaymasının tedavisi nedir?
Bazı şaşılık tiplerinde gözlük kullanımı ile tamamen tedavi sağlanabilmektedir. Bu yüzden tedavinin ilk basamağı çocukta gözlük ihtiyacının doğru bir şekilde tespiti ve düzeltilmesidir. Görme tembelliğinin eşlik ettiği durumlarda gözlükle beraber göz kapama tedavisi iyi sonuçlar veren tedavilerdir.
2 Aylık Bebekte göz kayması neden olur?​
Bebeğin doğumundan itibaren ilk 3 ay çok önemli olmakla birlikte 18. aya kadar henüz sinirsel gelişimleri tamamlanmadığı, göz – beyin koordinasyonu tam sağlanamadığı ve göz kasları henüz tam olgunlaşmadığı için ara sıra oluşan göz kayması durumları görülebilmektedir.
Bebeğimin gözü akıyor ne yapmalıyım?​
Yeni doğan bebeğin bir veya her iki gözünde sürekli sulanma ve çapaklanma görülürse, gözyaşı kanallarının doğuştan tıkalı olabileceği düşünülerek bir göz doktoruna başvurulmalıdır. Gözyaşı gözü sürekli ıslak tutan, temizleyen ve koruyan bir salgıdır.

Yeni doğan bebeğin gözündeki çapak nasıl temizlenir?​

Yeni doğan bebeğin gözündeki çapak nasıl temizlenir?
BEBEKLERDE GÖZ ÇAPAĞI NASIL TEMİZLENİR? Eğer bebeğiniz çapaklanma problemi yaşıyorsa öncelikle çapağı temizlemeniz gerekir. Bunun için pamuklu bir bezi ıslatarak bebeğinizin gözlerinizi nazikçe silebilirsiniz. Göz çapaklanmalarına iyi gelen diğer bir yöntem ise anne sütüdür.
 
Yenidoğan bebeklerde gözlerin sulanması ve çapaklanması oldukça yaygın bir durumdur ve genellikle gözyaşı kanallarının tıkanıklığından kaynaklanır. Bu durum, bebeğin göz kanallarının henüz yeterince gelişmemiş olmasından kaynaklanabilir. Eğer yeni doğan bebeğinizin gözünde sürekli çapaklanma ve akıntı varsa, gözyaşı kanallarının tıkanıklığı olabileceği düşünülmelidir ve bir göz doktoruna başvurulmalıdır.

Göz çapaklarını temizlemek için pamuklu bir bez ya da pamuğu ılık suyla nemlendirerek bebeğin gözlerini nazikçe silebilirsiniz. Ayrıca anne sütü de göz çapaklanmalarına iyi gelebilecek doğal bir yöntemdir. Anne sütünü temiz bir pamuk ya da bezle bebeğinizin göz çevresine uygulayarak çapaklanmanın azalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bebeklerde göz tansiyonu gibi ciddi göz rahatsızlıklarının belirtileri de olabileceği için, sürekli göz çapaklanması ve akıntısı olan bir durumda mutlaka bir uzmana danışmanız önemlidir. Uzman doktorun yapacağı muayene ve gerekli tetkikler sonucunda doğru teşhis konulup uygun tedavi planı uygulanabilir.
 
Geri
Üst