Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Beatbox yapan kisiye ne denir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Beatbox yapan kişiye ne denir?​

Beatbox yapan kişilere ise Beatboxer adı verilir. Freestyle Beatbox ise kişinin kendine göre bağımsız olarak müzik oluşturmasına denir.

Bize beatbox yapar mısın?​

iOS 9 işletim sistemiyle birlikte yapay zeka tarafında çok daha fazla geliştirilen Siri, ilginç bir diyalog ile karşımızda. Eğer Siri’ye İngilizce olarak “Benim için beatbox yapar mısın?” derseniz, Siri bu ricanızı kırmıyor ve kısa süreli de olsa sizin için beatbox yapıyor.

Big Box müzik Nedir?​

Big Box müzik Nedir?
rapçilerin ağızlarıyla çeşitli beatler,enstrüman sesleri çıkarmaları vb. muhabbetine denir… gelmiş geçmiş en iyi beat box yapan kişi doug e fresh’dir. fat boys’tan darren anderson kişisini de unutmamak lazım. adam resmen 808 gibi sesler çıkarırdı, toprağı bol olsun..

Beatbox ne zaman bulundu?​

Beatbox ne zaman bulundu?
Hip-hop’ta “insan beatbox’ı” 1980’lerde ortaya çıktı.

Beat box nasıl yapılır?​

Beatbox, hiçbir enstrüman kullanmadan, yalnızca ağız ve nadiren de ellerin yardımı ile, müzik ya da ritim oluşturmaktır. Bir başka anlamı ise, müzik kutusudur, ki direkt olarak yapılmış bir çeviriden bu şekilde bir anlam çıkartılmaktadır.

Google beatbox yapabiliyor musun?​

Google Translate’e eklenen bir metinle beatbox yaptırmak mümkün! Google Translate’de İngilizce ya da İspanyolca’dan çeviriyi seçip metin kutusuna aşağıdaki yazıyı ekleyip çevir dedikten sonra çeviri sonucunun altındaki listen tuşu beatbox’a dönüşüyor. Tuşa bastığınızda Google Translate beatbox yapmaya başlıyor.

Big box nasıl yapılır?​

Big box nasıl yapılır?

Sadece insan sesiyle yapılan müzik nedir?​

Sadece insan sesiyle yapılan müzik nedir?
Akapella, müzik terminolojisinde a cappella olarak geçen çok sesli bir müzik türü. Enstrüman olarak insan sesi kullanılır.

Big bags nasıl yazılır?​

Beatbox kelimesi İngilizce olup, yine bu işi gerçekleştiren kişiye, beatboxer (beatbox yapan kişi) denilmektedir. Dilimize ise, geleneksel isim takılarımız ile birlikte, beatboxçı şeklinde yansımıştır.

Big Bag nerelerde kullanılır?​

Tek seferde çok daha fazla ürünü taşıma kolaylığı sağlayan big bag çuvallar, hijyenik olmasının yanında kullanım alanı da geniştir. Big Bag çuval kullanım alanları gıda sektörü, tarım, inşaat sektörü, gemi sanayi, kimya, ilaç sektörü, madencilik ve özellikle de geri dönüşüme gönderilecek malzemeler içinde yer alır.

Beatbox, ağız ve nadiren de ellerin yardımıyla müzik ya da ritim oluşturma sanatıdır. Beatbox yapan kişilere "Beatboxer" denir ve freestyle beatbox ise kişinin kendine göre bağımsız olarak müzik oluşturması anlamına gelir.

Beatbox, hip-hop kültüründe "insan beatbox'ı" olarak 1980'lerde ortaya çıkmıştır. Bu sanat dalı, enstrüman kullanılmadan sadece ağız ve vücut sesleriyle müzik yapmayı içerir.

Google Translate ve Siri gibi yapay zeka uygulamaları da beatbox yapabilir. Örneğin, Siri'ye "Benim için beatbox yapar mısın?" dediğinizde size kısa bir beatbox performansı sunabilir.

Ayrıca, "Big Box müzik" terimi, rapçilerin ağızlarıyla çeşitli beatler ve enstrüman sesleri çıkarmalarını ifade eder. Doug E Fresh gibi ünlü beatboxerlerin yanı sıra Fat Boys grubundan Darren Robinson da Big Box müzik konusunda önemli bir isimdir.

"Sadece insan sesiyle yapılan müzik" türüne ise "Akapella" ya da "A cappella" adı verilir. Bu türde enstrüman yerine sadece insan sesi kullanılır.

Son olarak, "Big bags" kelimesi yanlış bir yazımdır. Doğru yazımı "Beatbox" olup, bu alanda faaliyet gösteren kişiye de "Beatboxer" denir. Beatbox, geleneksel isim takılarıyla dilimize "beatboxçı" olarak geçmiştir.

Geri