Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Be going to nasil Cekimlenir?

Editör

Yeni Üye

Be going to nasıl Çekimlenir?​

Gelecek zamanı ifade eden bir diğer yapı da “- be going to” yapısıdır. “Be” fiili şimdiki zamanda öznesine göre “am/is/are” olarak çekimlenir. “Be going to” yapısı, gelecekte kesinlik kazanmış ve planlanmış işlerden bahsederken kullanılır. Olumlu, olumsuz ve soru cümleleri bu yapıyla kurulabilir.

Future tense hangi durumlarda kullanılır?​

Future tense hangi durumlarda kullanılır?
Future Tense Kullanımı
- Future Tense ile kurulan cümlelerde herhangi bir planlama ya da niyet söz konusu değildir.
- Konuşma sırasında gelecekle ilgili ani bir karar verildiğinde will yardımcı fiili kullanılır.
- Gelecek ile ilgili tahminde bulunurken, ümit ederken ya da endişe duyarken gelecek zaman eki kullanılır.

Be going to cümleleri nasıl yapılır?​

İngilizce Be Going to ile İlgili Cümleler (Olumlu-Olumsuz-Soru)
- I am going to attend the meeting. > Toplantıya katılacağım. ( Plan) I am going to be a doctor when I grow up. >
- There isn’t any cloud. It isn’t going to rain. > Hiç bulut yok.
- Are you going to come to my wedding? > Düğünüme gelecek misin? ( Plan)

Be going to cümlede nasıl kullanılır?​

Be going to cümlede nasıl kullanılır?
“Be going to” kullanımı Planlanmış veya kesin gözü ile bakılan durumlarda kullanılan “be going to” da yine –ecek, -acak anlamı vardır ve “am, is, are” fiilleri özneye göre kullanılır. Oh my god, It is going to snow ! (Aman tanrım kar yağacak !) She is going to fall !
Just as hangi tense?​
Just As Ne Demektir? ‘Tam …… iken’ anlamında kullanılan just as bağlacı, genellikle past continuous zaman kipi kullanılarak oluşturulur.

Present Future tense nedir?​

Present Future tense nedir?
Future Tense, gelecek zamanda yaşanacak olayları aktarmaktadır. İngilizce gelecek zaman olarak da ifade edilen bu konu, gelecekte gerçekleşecek veya gerçekleşmeyecek olan olay ve durumları anlatmak için kullanılmaktadır.

Be going to ne zaman kullanılır?​

Be Going To Kullanım Yerleri. ‘Be going to’ aynı will gibi Future Tense anlamı taşıyor ve -ecek, -acak anlamına geliyor. ‘Will’ kalıbına kıyasla daha yakın bir geleceği ifade etmede ve güçlü delile dayanan durumlara çok daha uygun bir kalıp. Özne + Be Going To + Fiil formülüne göre kullanılıyor.

Be going to nasıl Çekimlenir?

"Be going to" yapısı, gelecekte kesinlik kazanmış ve planlanmış işlerden bahsederken kullanılır. Bu yapının çekimlenmesi ise şu şekildedir:

- Olumlu Çekim:
- I am going to = Ben gidiyorum
- You are going to = Sen gidiyorsun
- He/She/It is going to = O gidiyor
- We are going to = Biz gidiyoruz
- You are going to = Siz gidiyorsunuz
- They are going to = Onlar gidiyorlar

- Olumsuz Çekim:
- I am not going to = Ben gitmiyorum
- You are not going to = Sen gitmiyorsun
- He/She/It is not going to = O gitmiyor
- We are not going to = Biz gitmiyoruz
- You are not going to = Siz gitmiyorsunuz
- They are not going to = Onlar gitmiyorlar

- Soru Çekimi:
- Am I going to? = Ben gidiyor muyum?
- Are you going to? = Sen gidiyor musun?
- Is he/she/it going to? = O gidiyor mu?
- Are we going to? = Biz gidiyor muyuz?
- Are you going to? = Siz gidiyor musunuz?
- Are they going to? = Onlar gidiyorlar mı?

Be going to yapılarıyla ilgili çekimler bu şekildedir. Bu yapıyı kullanarak planlarınızı ve gelecek tahminlerinizi ifade edebilirsiniz.

Geri