AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

BDT kimlere uygulanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.390
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

BDT kimlere uygulanır?​

Genellikle depresyon, anksiyete bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, enürezis noktürna, travma ve travma sonrası stres bozukluğuyla ilişkili semptomların tedavisinde kullanılır.

BDT kaç seans sürer?​

BDT kaç seans sürer?
Bilişsel davranışçı terapide birçok danışan için 8-10 seans gibi kısa sürede çözüme ulaşmak mümkün. Seanslar 15 günde bir ya da ayda 1 olacak şekilde planlanır ve ortalama her bir seans 50 dakika sürer.

BDT neden önemli?​

Bilişsel Davranışçı Terapi kısa adıyla BDT, özellikle yaygın anksiyete bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluk, depresyon, fobiler başta olmak üzere bir çok psikiyatrik hastalığın tedavisinde hastalara çok büyük faydalar sağlamaktadır.

BDT nasıl çalışır?​

BDT nasıl çalışır?
BDT, düşüncelerimizin duygularımızı ve davranışlarımızı yönettiğini ifade eder. BDT danışana rahatsızlık veren bilişsel çarpıtmalar, düşünce hataları ve bu çarpıtmaları destekleyen davranışların tespit edilmesi ve bunların düzeltilmesini hedefleyerek danışanın yaşamı üzerindeki müdahalesini arttırmayı hedefler.
BDT yöntemi nedir?​
Bilişsel ve Davranışçı Terapi (BDT); kişinin psikolojik sorunlarını sürdüren uyumsuz düşünce ve davranışlarını değiştirerek iyileşme sağlamayı hedefleyen bir psikoterapi yaklaşımıdır.

Terapi kaç seans sürer?​

Terapi kaç seans sürer?
Seanslar genellikle 50-60 dakika sürer. Yaşadığınız sorunun kronikliği ve yaşamınızı etkileme derecesi 18-24 seanslık bir program gerektirebilir. Süresi sınırlı bir terapi modeli de olsa, 4,5 ila 8 ay süresince haftada bir seans şeklinde yapmak en yararlısıdır.

BDT psikoeğitim nedir?​

BDT ( Cognitive Behavioural Therapy) düşünce ve davranışlarınızı değişerek problemlerinizi çözmeye yardım eden ekoldür. BDT bilimsel bir yaklaşım olup birçok psikolojik rahatsızlık ve geniş bir sorun alanında etkili olduğu kanıtlanmış bir psikoterapi yaklaşımıdır.

BDT ekolü nedir?​

BDT ekolü nedir?
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT); çok genel bir tanımlamayla, kişinin psikolojik sorunları ile ilişkili ya da onları sürdüren düşünce, duygu ve davranışlarını hedef alarak iyileşme sağlamayı amaçlayan bir psikoterapi ekolüdür.
 
Geri
Üst