Bazlama Tanımı İçin Materyaller
️4 çorba kasesi un
️1 tatlı kaşığı tuz
️1 paket instant maya
️Aldığı kadar ılık su (Yumuşak yapışkan bir hamur olmalı)
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İnstant maya bir kasede ılık su ile eritilir.
Un yoğurma kabına alınır, üstüne eritilmiş maya, tuz ve azar azar su eklenir.
Yumuşak yapışkan bir hamur olmalı.
Yoğurulduktan sonra kabın üstü kapak yahut streç sinema ile kapatıp 40 dakika mayalanması beklenir
Mayalanan hamur istenilen büyüklükte bezelere ayrılır ben 5 bezeye ayırıyorum bu sayede 5 adet bazlama elde ediyorum .
Yağlanan tavaya bezenin bir tanesi alınıp parmak yardımı ile tavaya yaydırılır ve tavanın kapağı kapatılır
En büyük ocağın en kısık ateşinde denetimli bir formda pişirilir
Tavayı birinci seferde yağlamanız kâfi olacaktır .
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️4 çorba kasesi un
️1 tatlı kaşığı tuz
️1 paket instant maya
️Aldığı kadar ılık su (Yumuşak yapışkan bir hamur olmalı)
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İnstant maya bir kasede ılık su ile eritilir.
Un yoğurma kabına alınır, üstüne eritilmiş maya, tuz ve azar azar su eklenir.
Yumuşak yapışkan bir hamur olmalı.
Yoğurulduktan sonra kabın üstü kapak yahut streç sinema ile kapatıp 40 dakika mayalanması beklenir
Mayalanan hamur istenilen büyüklükte bezelere ayrılır ben 5 bezeye ayırıyorum bu sayede 5 adet bazlama elde ediyorum .
Yağlanan tavaya bezenin bir tanesi alınıp parmak yardımı ile tavaya yaydırılır ve tavanın kapağı kapatılır
En büyük ocağın en kısık ateşinde denetimli bir formda pişirilir
Tavayı birinci seferde yağlamanız kâfi olacaktır .
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı