Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
5 su bardağı un
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un hariç tüm materyalleri alın ve karıştırın ve mayanın erimesini sağlayın.
Unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalandıktan sonra hamuru 8 eşit modüle bölün. 10 dakika bekledikten sonra bazlamaları çok ince olmayacak halde açın.
Açtığınız bazlamaları büyük bir bezin üzerini alın ve üzerini örtün. (15 dk bekleyin).
Ardından tavayı ısıtın ve birinci açtığınız hamurdan başlayıp gerili önlü pişirin.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
5 su bardağı un
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un hariç tüm materyalleri alın ve karıştırın ve mayanın erimesini sağlayın.
Unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalandıktan sonra hamuru 8 eşit modüle bölün. 10 dakika bekledikten sonra bazlamaları çok ince olmayacak halde açın.
Açtığınız bazlamaları büyük bir bezin üzerini alın ve üzerini örtün. (15 dk bekleyin).
Ardından tavayı ısıtın ve birinci açtığınız hamurdan başlayıp gerili önlü pişirin.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı