Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo ya yakın un
1 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unumuzun yarısını yoğurma kalıyoruz materyallerimizi ekliyoruz, karıştırıyoruz, kalan unumuzu da denetimli halde ek edip yoğuruyoruz.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamurdan birer avuç alarak bezeler yapıyoruz. (6-7 tane).
Merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açarak pak bir bezin üzerine alıyoruz.
Üzerlerini kapatıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
Tavamızı ısıtıyoruz, hamurlarımızı üzerine alıyoruz.
3-4 sefer zıt çevirip pişiriyoruz.
Aldıktan sonra üzerlerine tereyağ sürüyoruz.
İsteğe nazaran üzerine yeşil soğan doğrayıp servis edebilirsiniz .Afiyet olsun hepimize .
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo ya yakın un
1 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unumuzun yarısını yoğurma kalıyoruz materyallerimizi ekliyoruz, karıştırıyoruz, kalan unumuzu da denetimli halde ek edip yoğuruyoruz.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamurdan birer avuç alarak bezeler yapıyoruz. (6-7 tane).
Merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açarak pak bir bezin üzerine alıyoruz.
Üzerlerini kapatıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
Tavamızı ısıtıyoruz, hamurlarımızı üzerine alıyoruz.
3-4 sefer zıt çevirip pişiriyoruz.
Aldıktan sonra üzerlerine tereyağ sürüyoruz.
İsteğe nazaran üzerine yeşil soğan doğrayıp servis edebilirsiniz .Afiyet olsun hepimize .
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı