- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bazlama yapmanın püf noktası nedir?
Un, su, tuz, maya ve kıvamını güzelleştirecek bir malzeme. Bazlamalar yumuşacık ve pofuduk kıvamlarıyla meşhur. Bu nedenle o kıvam güzelleştirici malzeme ılık süt, soda veya yoğurt olabiliyor. Bu malzemeler mayayı daha aktif hale getirecektir.Bazlamanın iyi kabarması için ne yapmalı?
Önce mayanın eriyeceği kadar sonra yoğurdukça yavaş yavaş ekliyoruz. Hamuru yoğururken iyi kabarması için ellerimizi yumruk yapıp hamura bastırıp ellerimiz hamurun içindeyken açıyoruz. Böylece daha güzel kabarır. Hamurumuz sert olmamalı yoksa bazlama da sert olur.
Bazlama yüksek ateşte mi pişer kısık ateşte mi?
Bazla pişerken şişmeye başlıyor ama ocak açık ise yüzeyi kızarıp içi çiğ kalabilir. Bu nedenle çevire çevire ve kısık ateşte pişirilmeli.
Pilavın beyaz olması için ne yapılır?
Pilavınızda pirinç tanelerinin daha beyaz olması için içine birkaç damla limon suyu ekleyin. Bu işlem tereyağının pirince vereceği hafif sarı rengi yok edecek ve pilavınıza parlaklık katacaktır. Ancak limon suyunu abartırsanız pilavınız ekşi olur, buna dikkat edin.Hamurun yumuşak olması için ne yapmalı?
Gelelim ikinci yumuşaklık için dikkat edilmesi gereken noktaya. Unu çok fazla ilave etmeyin. Tarifinizde yazan miktarların dışına çıkmamaya özen gösterin ve un eklemesi yaparken mutlaka azar azar ilave edin. İhtiyaç halinde un ilave ederek hamurunuzun kıvamını ayarlayın.
Bazlama hamuru neden kabarmaz?
Hamurun kabarmamasındaki en yaygın neden, malzemelerin gereken sıcaklıklarda olmamasıdır. Yani çok sıcak veya aşırı soğuk olarak eklenen su ve süt gibi malzemeler, mayanın yapısını bozar ve kabarmasını önler. Yapılan diğer hata ise şeker ve tuzu mayanın içine birlikte koymaktır.
Beypazarı bazlaması nasıl yapılır?
Kızılcahamam Bazlaması Tarifi Kızılcahamam bazlaması hazırlamak için öncelikle maya ve şeker karıştırılır. Ardından karışıma un eklenir. Tuz da eklendikten sonra ılık su eklenerek yavaş yavaş yoğurma işlemine başlanır. Oluşan hamur iyice yoğurulduktan sonra bezle örtülerek ılık bir yerde mayalanması için bırakılır.Bazlama kaç derecede pişer?
Bazlamayı fırında hazırlamak isteyenler için, ‘bazlama kaç derecede pişer?’ sorusuna da cevap verelim. Fırının alt ve üst kısmını açıp 180 dereceye ayarlayın. Pişirme işlemi yaklaşık 20-25 dakika sürer.
Bazlama ne kadar sürede pişer?
Açılan bazlama hafif kızmış yağsız tavaya alınır. Altı iyice pişmeden 1-2 dk. sonra hemen çevrilir. Aynı şekilde 1-2 dk. sonra tekrar çevrilir. Püf Noktası-3: Sürekli alt-üst etmemizin sebebi şu; bazlama pişerken iyice kabarsın arası açılsın diye 1-2 dakikada çeviriyoruz.
Pilav pişince karıştırılır mı?
Püf 7: Karıştırmayın Suyu döktükten sonra pilavınızı çılgınlar gibi karıştırmayın. Sadece suyun her tarafa dağılmasını sağlayacak şekilde karıştırın. O da bir kere olsun. Sonra kapağını kapatın.Bazlama Ekmeği nasıl yumuşak olur?
Bazlama yapımında hamurun kıvamı, ele yapışan yumuşak bir hamur olmalıdır. Hamur ele çok yapışıyor diye kesinlikle un eklemeyin. Elinize biraz sıvı yağ döküp, hamuru güzelce yoğurarak toparlayın. Hamurunuzun kıvamı ne kadar yumuşak olursa bazlamanızda o kadar yumuşak olur.
Ince bazlama hamuru nasıl yapılır?
Derin bir kaba 6 su bardağı un, tuz ve mayayı alıp karıştırıyoruz. İçine ısıttığımız sütü ılık su ile karıştırıp ilave ediyoruz. Geriye kalan unuda yavaş yavaş ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.