- Konu Yazar
- #1
Bazlama Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
4-5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına un hariç bütün materyalleri ekleyin ve karıştırın.Yavaş yavaş unu ek edelim ve yoğuralım.Yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru bir saat kadar mayalandırmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 12-13 beze haline getirelim.Ne büyük ne küçük açın.
Evvelden ısıtmış olduğumuz tavada sık sık çevirerek pişirelim.
En son tereyağ ile yağlayın ve afiyetle yiyelim ️.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için:
4-5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına un hariç bütün materyalleri ekleyin ve karıştırın.Yavaş yavaş unu ek edelim ve yoğuralım.Yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru bir saat kadar mayalandırmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 12-13 beze haline getirelim.Ne büyük ne küçük açın.
Evvelden ısıtmış olduğumuz tavada sık sık çevirerek pişirelim.
En son tereyağ ile yağlayın ve afiyetle yiyelim ️.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı