SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
5-6 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı şeker
Yarım paket instant maya
Aldığı kadar ılık su
Üstü için
Tereyağı yahut margarin
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzla başlayalım. Hamurumuzu yoğurmak için kabımıza un, maya, şeker, tuzu ek edelim. Suyumuzu denetimli bir biçimde döküp yoğurmaya başlayalım.
Ele hafif yapışan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu mayalaması için üstünü örtelim çabucak hemen bir saatte kadar hamurumuzu mayalamaya bırakalım.
Mayası gelen hamurumuzu tezgahımıza un serpip mayalanan hamurumuzu bezeler haline getirelim.
Tavamızı ocağın üstüne alalım ısına dursun o esnada bizde yavaş yavaş hamurumuzu servis tabağı boyutunda açalım.
Açtığımız bezeleri tek tek tavamıza alalım. Kabarmaya başlayınca aksi düz yapalım.
En az iki yahut üç kez çevirelim. Pişen bazlamalarımızı tabağa alıp yağlayalım.
Geride kalan hamurlarımızda birebir biçimde devam edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ).
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5-6 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı şeker
Yarım paket instant maya
Aldığı kadar ılık su
Üstü için
Tereyağı yahut margarin
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzla başlayalım. Hamurumuzu yoğurmak için kabımıza un, maya, şeker, tuzu ek edelim. Suyumuzu denetimli bir biçimde döküp yoğurmaya başlayalım.
Ele hafif yapışan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu mayalaması için üstünü örtelim çabucak hemen bir saatte kadar hamurumuzu mayalamaya bırakalım.
Mayası gelen hamurumuzu tezgahımıza un serpip mayalanan hamurumuzu bezeler haline getirelim.
Tavamızı ocağın üstüne alalım ısına dursun o esnada bizde yavaş yavaş hamurumuzu servis tabağı boyutunda açalım.
Açtığımız bezeleri tek tek tavamıza alalım. Kabarmaya başlayınca aksi düz yapalım.
En az iki yahut üç kez çevirelim. Pişen bazlamalarımızı tabağa alıp yağlayalım.
Geride kalan hamurlarımızda birebir biçimde devam edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ).
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı