Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi İçin Malzemeler
10 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
Küçük 2 paket yaş pakmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 paket yaş maya geniş derin cam kaseye koyup, 2 su bardağı ılık su, 2 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı tuz karıştırıp mayanın erimesi sağlanıp yaklaşık 15/20 daki bekletip mayanın kabarması beklenir.
10 su bardağı un mutfak robotuna koyulup 20 dakika beklettiğimiz karışımı ve 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave edip robotta iyice yoğuruyoruz.
Mayalanması için ağzı kapalı derin mayalama kabına alıp 1 saat yada 2 saat mayalanmasını bekliyoruz.
Mayası gelen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalara ayırıp yuvarlak bezeler yapıp merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açıp kızgın granit tavada kısık ateşte tek tek pişiriyoruz afiyetler olsun.
Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst