AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bazilari belgisiz sifat mi?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bazıları belgisiz sıfat mı?​

Başlıca belgisiz sıfatlar şunlardır: çok, çoğu, fazla, her, hiç, hiçbir, kaç, kimi, nice, az, başka, bazı, belli başlı, bir, biraz, birçok, birkaç, bir hayli, birtakım, bir sürü, bütün, herhangi bir, tüm…

Her şey her sıfat mı?​

”Her şey , hiç kimse, nasıl biri, iyi biri, bir şey, hiçbir şey” Bu örneklerin hepsinde ilk sözcükler sıfat, ikinci sözcükler zamir görevindedir.

Yarım saat sayı sıfatı mıdır?​

Yarım saat sayı sıfatı mıdır?
IV. Kesir Sayı Sıfatları : Nesnelerin eşit bölünen parçalarından bir kısmını belirten sayı sıfatlarıdır . Bir kelime grubu şeklindedirler . Dörtte bir (elma) , çeyrek (ekmek) , yarım kilo (portakal) , yarım (karpuz) , çeyrek (porsiyon) …

Bütün kelimesi ne sıfatı?​

Bütün kelimesi ne sıfatı?
B-1) Belgisiz Sıfatlar: İsimleri sayı ve miktar bakımından net olarak belirleyen sıfatlardır. Birkaç, bir, birçok, çoğu, kimi, bazı, bütün, başka, birtakım, hiçbir, her, herhangi gibi belirsizlik anlamı bulunan kelimelerden oluşan sıfatlardır.

Her biri belgisiz zamir mi?​

Bu belgisiz zamirler şunlardır; – Kimi, kimileri, kimse, biri, hepsi, birileri, başkası, başkaları, birkaçı, bazısı, bir takım, herkes, birazı, hepimiz, hepsi, hiçbiri, herhangi biri, her biri gibi kelimeler cümle içerisinde belgisiz zamir olarak kullanılmaktadır.

Bazıları sıfat mı?​

Belgisiz sıfattan yapılanlar: “birkaç-ı, bazı-ları, bir-i, pek çoğ-u, pek az-ı, bazı-sı, tüm-ü, bütün-ü, bir kısm-ı, her bir-i, başka-sı, hiçbir-i…” “filân” kelimesi de olduğu gibi hem sıfat hem zamir olarak kullanılır.

Her ne sıfatıdır?​

Her ne sıfatıdır?
Belgisiz sıfatların belirttikleri adların çoğullanıp çoğullanmamaları kurallara bağlıdır: Her, birkaç, hiçbir, her bir, herhangi bir, biraz … sıfatlarının belirttiği adlar çoğullanmaz: Her koyun kendi bacağından asılır.

Her şey belgisiz zamir mi?​

Her şey belgisiz zamir mi?
Cümle içinde sıkça kullandığımız belgisiz adıllar şunlardır: Kimi,Kimileri, Kimse, Biri, Birisi, Birileri, Başkası, Başkaları, Bazısı, Birçoğu, Bir takımı, Birkaçı, Birazı, Herkes, Hepsi, Hepimiz, Hiçbiri, Herhangi biri, Her biri, Şey, Falan, Filan, Falanca… Örnek Cümleler: Biri gelse de masadakilerin birkaçını taşısa.
Yarım ekmek sayı sıfatı mı?​
– Kesir Sayı Sıfatları İsimlerin, bütünün kaçta kaçı olduğunu gösteren sıfatlardır. Yüzde bir ihtimal, yarım ekmek, çeyrek (dörtte bir) ekmek, yarıyıl, iki buçuk lira…
Yarım sayı mıdır?​
bir tam sayı) şeklindeki bir sayı formudur. Örneğin: 4½, 7/2, −13/2, 8,5.

Sıfatları kaça ayrılır?​

Sıfatları kaça ayrılır?
Sıfatlar da isimler gibi yapı bakımından basit, türemiş ve birleşik olmak üzere üçe ayrılır:
- Basit Sıfatlar. Herhangi bir yapım eki almamış ve başka bir kelimeyle birleşmemiş sıfatlardır.
- Türemiş Sıfatlar. İsim ya da fiil köklerine ve gövdelerine getirilen isim yapım ekleriyle oluşturulmuş sıfatlardır.
- Birleşik Sıfatlar.

Her kelimesi bir zamir midir?​

Her kelimesi bir zamir midir?

Bazıları sıfat mıdır zamir midir?​

 
Evet, bazıları sıfat olabilir. Belgisiz sıfatlar, isimleri belirsizlik içinde tanımlayan sıfatlardır. Örneğin, "birkaç-ı, bazı-ları, pek çoğ-u, pek az-ı, tüm-ü, bütün-ü, her bir-i, başka-sı, hiçbir-i..." gibi yapılar belirsizlik içerir ve sıfat olarak kullanılabilirler. Ancak, "bazıları" örneğinde olduğu gibi, "bazıları" kelimesi hem belgisiz sıfat hem de zamir olarak kullanılabilir. Bu durum cümle bağlamına ve kullanımına bağlı olarak değişebilir.
 
Geri
Üst