Bazik boyalar nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bazik boyalar nedir?​

Bazik boyalar, renkli katyon ve renksiz anyon içerirler. Bazik boyalara, metilen blue+ chloride– ve kristal viyole (Hexamethyl-p- rosanaline+ chloride–) örnek olarak verilebilir. Bu iki örnek boyanın renkli katyon kısımları, pozitif yüklü metilen mavisi ve rosanaline’dir.

Boyama yöntemleri nelerdir?​

Kullanılan boya sayısına göre de boyama yöntemleri 2 grupta değerlendirilmektedir. Boyamada bir boya çözeltisi kullanılıyorsa “basit boyama”, birden fazla boyanın iştiraki ile yapılıyorsa “bileşik boyama” olarak adlandırılmaktadır.
2. Triamino trifenil metan boyaları: Bu boyalar da kuvvetilce bazik ve bazıları da asit karakterdedir (asit fuchsin, anilin mavisi, bazik füchsin, kristal violet, etil green, etil violet, hofmann violet, metil mavisi). 4.
Orcein boyası neyi boyar?
Orcein boya kiti, Hepatit B yüzey Antijeninin (HBsAg), elastik liflerin ve bakırla ilişkili proteinlerin görselleştirilmesi için histoloji prosedürlerinde kullanılabilir. HBsAg, hücrelerin sitoplazmik bölgesinde düzensiz şekilli agregatlar olarak görünür.
Metakromatik boya nelerdir?
(Yun. meta: sonra; chroma: renk) Toluidin mavisi gibi bazik, anilin boyalar ile boyandıklarında mor, kırmızı gibi boyanın renginden farklı renklere boyanma özelliği.

Asit fuksin boyası neyi boyar?​

Bunlar bileşiğe elektrolitik disosiyasyon özelliği kazandırarak bileşikle tuz oluşumunu sağlar, kromofor grubu daha etkin hale gelir. Asit Boyalar; negatif elektrik yüklü. Örn; asit fuksin, safranin. Pozitif yüklü molekülleri boyar; bakteriyel kapsül, sitoplazma gibi.

Boyanın içinde ne var?​

Boyaları temel olarak dört bileşen oluşturur: Bağlayıcı, çözücü, pigmentler ve diğer katkı maddeleri. Bağlayıcının kullanımı zorunludur çünkü içerisindeki katı dolgu maddelerini bağlayarak kurumuş boya filminin oluşmasını sağlayan ve yüzeye yapıştıran, bağlayıcı maddedir.
 
Geri
Üst