Bazik boya nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bazik boya nedir?​

Bazik boyalar: Bazik boyaların kromofor grubu pozitif yüke sahiptir. Yani, yukardaki açıklamanın ışığında, bu nötr tuzu meydana getiren bazik kısım (kation , +) renkli buna karşın asid kısım (anion, -) ise renksizdir. Bu tür boyalara katyonik boyalar da denir.

Boyada 1K ne demek?​

1K (Tek Bileşenli) boya nedir? 1K (Tek bileşenli) sertleştirici, katalizör veya aktivatör gerektirmeyen bir boya çeşididir. Kuruma tamamen normal hava koşullarında gerçekleşir.
Bazik boyalar neleri boyar?
Bakteri hücresi, nükleik asitten zen- gin fosfat grupları nedeniyle negatif yüklüdür. Bu nedenle bakteri hücreleri bazik boyalar ile iyi boyanırlar. Asidik boyalar renksiz katyon içerirler ve bakterileri boyamazlar.

Gümüşleme boyama nedir?​

Arjirofilik boyanma (gümüşleme), dokunun içinde kollajenden çok daha küçük ince bir ağ oluşturan retiküler liflerin gösterilmesini sağlar. Retikülin boyası karaciğer ve dalak gibi organlarda kullanılır. Arjirofilik olan retiküler lifler bu boya ile görülebilir.

1K astar nasıl yapılır?​

1K Primer Astar 1:1 oranında Selülozik Tiner ile inceltilerek hava emişli klasik boya pistolesi ile (1.4 – 1.8 mm meme çapında) 3-4 bar uygulama basıncında 2-3 tek kat uygulanabilir. Kuruma süreleri ortam sıcaklığına ve nemine bağlı olarak değişir. 20-30 dakika içerisinde zımparaya hazır hale gelir.
1K astar ne demek?
DYO 1K Astar (Gri) özellikle Oto tamir boyama sistemlerinde kullanılan, nitro selülozik ve çeşitli bağlayıcıların karışımlarından meydana gelen, hızlı kuruma özelliği gerektiren işlerde sonkat boyanın altına en az 3 kat uygulanarak kullanılan, dolgu özelliği Akrilik 2K astarlara göre daha az olan bir astardır.
Soluma veya yanlışlıkla yutulması durumunda meydana gelen mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, boğazda yanma hissi, yorgunluk ve hâlsizlik, hızlı veya düzensiz kalp atışı, zor nefes alma gibi belirtilere sebep olabilir. Bazı solventler ise içe çekildiğinde kansere, böbrek veya sinir sistemi bozukluğuna sebep olabilir.
Kuruma işlemleri sonrası kendi bileşenlerinin dahi çözemediği, bozamadığı en sağlam boya cinsidir.
Verniğe ne kadar sertleştirici?
Ağırlıkça 3 birim Akrilik Vernik, ağırlıkça 1 birim Akrilik Vernik Sertleştiricisi ile karıştırılır. İnceltmek gerektiğinde % 10-15 Akrilik Tiner kullanmalıdır. Uygulama için hazırlanan karışım 5-7 saat içine kullanılıp bitirilmelidir.
 
Geri
Üst