AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bazı hekimler aşının zararsız olduğunu ve her yerde uygulanabileceğini hastalarına so

SoruCevap

Yeni Üye
Bu, ancak hastaya aşı adı altında uygulanan solusyonun aşı icermemesi onun yerine kortizon vb bir ilac karışımı olmasıyla mumkundur Gercek aşı solusyonları hakkında boyle guven ve cesaret vermek mumkun değildir
Astımlıların Krize Girmesi Normal midir?
Astı Kriz, astımın kontrol altında olmadığını gosterir Eğer hasta tedavi almıyorsa tedavi edilmelidir Tedavi altında ise almakta olduğu tedavi yetersiz olabilir Tedavisi gozden gecirilmeli yeniden duzenlenmelidir
Tedavi Edilmekte Olan Astımlı Hastanın Hic Şikayeti Olmaz mı?
Uygun şekilde tedavi edilmekte olan astımlı hastanın da zaman zaman bilhassa tetik faktorle karşılaştığında yakınmaları olabilir Ancak, hastanın şikayetinin olması ile kriz gecirmesi aynı şey değildir Şikayetleri devam ediyor, ilk mudahaleden etkilenmiyor veya kısa sure sonra tekrarlıyorsa krizden bahsedilebilir
Astım Krizine Girmemek İcin Ne Yapmalıyım?
Daha onceki krizlerinizi başlatan tetik faktorleri biliyorsanız (sigara dumanı, efor, deterjan dumanı, vernik kokusu, aspirin alımı vb gibi) onlardan uzak kalmalısınız Size verilen tedaviyi, şikayetim yok diyerek kendi başınıza kesmemeli veya aksatmamalısınız Grip vb solunumsal enfeksiyonlardan kendinizi korumalısınız Her yıl eylulkasım ayları arasında bir doz grip aşısı yaptırmanızda yarar var

Krize Girdiğimde Ne Yapmalıyım?
Ventolin, salbulin yada Bricanyl adıyla ulkemizde bulunan sprey veya toz formundaki ilacları tum astımlılar daima yanında bulundurmalı ve yakınmaları ortaya cıktığında bu ilaclardan kullanmalıdırlar Onerilen: ilk bir saat icinde 20 dk ara ile 24 puff bu ilaclardan solunum yoluyla alınmasıdır
Kriz Başladığında Hekime Ne Zaman Başvurmalıyım?
Eğer ventolin, salbulin veya bricanyl aldıktan sonra yakınmalarınız ortadan kalkar ve bir daha tekrarlamaz ise 2448 saat sureyle her 46 saatte bir ventolin veya bricanyl sprey veya tozu duzenli olarak ikişer puff almaya devam etmelisiniz Bu arada doktorunuzu arayıp onceden beri almakta olduğunuz tedaviye rağmen bir atak gecirdiğinizi anlatıp tedavide bir değişiklik yapmak gerekip gerekmediğini ona danışmalısınız Ancak şikayetleriniz başladıktan sonra ventolin veya bricanyl’i yukarıda onerilen şekilde aldığınız halde şikayetleriniz duzelmez ise veya duzelmeyi takiben kısa sure sonra yine tekrarlarsa hekime veya hastaneye başvurmalısınız
Astım Krizinin Ağır veya Olumcul Olma Olasılığını Gosteren Kriterler Nelerdir?
Şikayetlerin cok şiddetli olması, uzun surmesi, hastada morarma olması, nabız sayısının dakikada 120’den fazla olması ve nabzın duzensizleşmesi, tansiyonun duşmesi (Buyuk 90, kucuk 60 mmHg’dan duşuk olculmesi), hastanın nefes darlığı nedeniyle konuşurken cumleleri tamamlayamayıp kelimeler arasında soluk alıp vermek zorunda kalması, ancak oturur vaziyette nefes alıp yatar vaziyete gectiğinde tıkanması gibi belirtiler krizin ağır olduğunu gosteriri ve hekim desteğine gereksinim var demektir
Damardan Aminokardol Ampul Yaptırmanın Sakıncası Var mıdır?
Evet Hastalar arasında sık gorulen bu uygulama maalesef tehlikelidir Bu ilac damardan hızlı olarak verildiğinde tansiyon duşmesine, kalpte ritim bozukluğuna ve ani olumlere yol acabilir Ustelik astım krizinde ilk tercih edilmesi gereken yada en etkin olan tedavi bicimi değildir
Astım Hastasıyım, Spor Yapabilir miyim?
Evet Efor astması, astmalıların coğunda var olmasına karşılık duzenli tedavi goren astımlılar spor yapabilirler Dunya olimpiyatlarında yarışmış ve derece almış cok sayıda astımlı vardır Astım ilacları doping olarak kabul edilmez ve spor oncesi, efor oncesi alınabilirler
Ağır Efor Oncesi Astımlılara Hangi İlacları Tavsiye Edersiniz?
Efordan 1015 dk once ventolin, bricanyl veya tilade, intal gibi sprey ilacları usulune uygun olarak alınması coğu zaman bir sorun ortaya cıkmaması icin yeterlidir
Astımlılar İcin Ozellikle Tavsiye Edilen Bir Spor Turu Var mıdır?
Yuzme sporunun astımlılar tarafından cok daha iyi tolere edildiği bildirilmektedir

Geri