AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bayram harcligi nereden bakilir?

Editör

Yeni Üye

Bayram harçlığı nereden bakılır?​

Yardım başvurusu için https://www.acikkapi.gov.tr/ sayfasına giriş yapın. e-Devlet şifreniz var ise e-Devlet aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz, yok ise sayfada Başvuru Yap butonunu tercih edebilirsiniz.

Bayram harçlığı hangi kurum veriyor?​

Bayram ikramiyesi her yıl Kurban ve Ramazan bayramlarından önce Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gelir ya da aylık alanlara ödenen bir miktar paradır.

Açık Kapı onaylandığını nasıl anlarız?​

Açık Kapı onaylandığını nasıl anlarız?
Kayıt esnasında girdiğiniz cep telefonu numarasına sistem tarafından sms olarak ONAY KODU gönderilecektir. Onay kodunuzu girdikten sonra başvurunuzun detaylarına ulaşabilirsiniz.

Yardım parasını nasıl öğrenebiliriz?​

Yardım parasını nasıl öğrenebiliriz?
İhtiyaç sahipleri, ücretin yatıp yatmadığını e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “Sosyal Yardım Sorgula” başlıklı kısmından öğrenebilecekler. Başvuru şartlarını taşıyanlar bu ekrandan sonuçları sorgulayacaklar.

Açık kapı kaç günde belli olur?​

Başvurular elektronik sisteme kaydedilmekte ve ilgili birimlere yönlendirilmekte, vatandaşa “Müracaatınızdan dolayı Valilik olarak teşekkür ederiz.” bildirimi ile anında mesajla dönüş yapılmaktadır. 7 iş günü içerisinde talep sonuçlandırılmaktadır.

Diğer Aile yardımı 500 TL Nereden Alınır?​

İnternet üzerinden başvurabilirsiniz! İhtiyaç sahiplerine devlet kurumları, kaymakamlık ve belediyeler aracılığıyla 500 TL’ye varan değerde erzak paketi yardımı yapılıyor. Başvurular hem şahsen hem de internet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

Sosyal Yardımlaşma bayram harçlığı veriyor mu?​

Sosyal Yardımlaşma bayram harçlığı veriyor mu?
Ramazan Bayramı sosyal yardım desteği açıklaması Bakan Yanık’tan geldi. Bayram öncesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 229 milyon TL ek kaynak aktarıldığını belirten Bakan Yanık 81 il ve tüm ilçelerde yardımın yapıldığını duyurdu.

Açık kapı başvuru sonucu nasıl öğrenilir?​

Açık kapı başvuru sonucu nasıl öğrenilir?
İhtiyaç sahipleri, Açık Kapı Yardım başvurusunu tamamladıktan sonra, ister e-devlet üzerinden başvuru sorgulama sekmesiyle, isterse acikkapi.gov.tr sitesinde bulunan ‘Başvuru sorgulama’ sayfası ile başvuru sonuçlarını kontrol edebilir.

Sosyal Yardım çıktığını nasıl anlarız?​

E-Devlet üzerinden 1100 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.

Sosyal yardım başvurusu kaç günde sonuçlanır?​

Hane yardımı başvurusu sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurusundan sonra 2 hafta içerisinde yoğunluğa bağlı olarak ise en geç 1 ay içerisinde sonuçlanmaktadır.

Diğer Aile yardımı parası nereden alınır?​

Diğer Aile yardımı parası nereden alınır?
Sosyal yardım parası olarak bilinen diğer aile yardımı daha önceleri başvuru için Kaymakamlık binalarından bulunan Sosyal yardımlaşama ve Dayanışma Vakfına gidilirken artık e-devlet üzerinden başvurmanız mümkün.

Merhaba! Bayram harçlığına başvurmak için [acikkapi.gov.tr](https://www.acikkapi.gov.tr/) sayfasına giriş yapabilirsiniz. Eğer e-Devlet şifreniz varsa, başvurunuzu e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Şifreniz yoksa, sayfada bulunan "Başvuru Yap" butonunu tercih ederek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Bayram harçlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gelir ya da aylık alan vatandaşlara her yıl Kurban ve Ramazan bayramları öncesinde ödenen bir miktar paradır.

Başvurunuzun Açık Kapı üzerinden onaylandığını anlamak için, kayıt sırasında girdiğiniz cep telefonu numarasına gönderilen ONAY KODU'nu girmeniz gerekmektedir. Onay kodunu girdikten sonra başvurunuzun detaylarına ulaşabilirsiniz.

Yardım parasını öğrenmek için ihtiyaç sahipleri, e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" bölümünden kontrol edebilirler. Başvuru şartlarını taşıyanlar sonuçları buradan sorgulayabilirler.

Açık Kapı başvuruları genellikle 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Başvurunuzun durumunu öğrenmek için belirtilen süre içinde sistemi kontrol edebilirsiniz.

Diğer aile yardımı olan 500 TL'yi almak için internet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. İhtiyaç sahipleri, devlet kurumları, kaymakamlık veya belediyeler aracılığıyla 500 TL'ye varan erzak paketi yardımı talep edebilirler.

Sosyal Yardımlaşma kurumu, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlara bayram harçlığı olarak yardım yapmaktadır. Bakan Yanık'ın açıklamasına göre, 81 il ve tüm ilçelerde sosyal yardım desteği sağlanmaktadır.

Açık Kapı başvuru sonucunu öğrenmek için başvurunuzu tamamladıktan sonra e-Devlet üzerinden başvuru sorgulama sekmesini veya [acikkapi.gov.tr](https://www.acikkapi.gov.tr) sitesinde bulunan "Başvuru sorgulama" sayfasını kullanabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden 1100 TL sosyal yardım parasını sorgulamak için e-Devlet hesabınıza giriş yaparak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne erişebilirsiniz.

Sosyal yardım başvurusu genellikle hane yardımı için yapıldığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurudan sonra 2 hafta içinde veya en geç 1 ay içinde sonuçlanmaktadır.

Diğer aile yardımı parasını almak için artık e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Sosyal yardım olarak bilinen bu destek, daha önceleri fiziksel olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gidilerek alınabiliyordu.

Geri