Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bayram Baklavası Nasıl Yapılır?

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bayram Baklavası Yapılışı



Ramazan ayının cıkmasına sadece ve sadece 2 gunumuz kaldı yarın Arefe Allahın izniyle 8 Ağustos Perşembe gunu Ramazan bayramı kutlanacakBayram olurda baklavasız olurmu sizlere Bayrama ozel Baklava nasıl yapılır paylaşmak istiyoruzBen kendi yaptığım kolay baklava tarifini paylaşmak istiyorum sizlere umarım beğenirsiniz tadı nefis oluyor emin olabilirsinizHepinize Kolay GelsinOnce yaptığım baklavanın bir resmini paylaşım aşağıda tarifini paylaşacağım

Sizcede nefis gorunmuyormu ne dersiniz ellerime sağlık imagesbayrambaklavasinasilyapilir5ad3c9b9994bcgif

ALT :wwwupluploadsbaklavabilgisiten23097baklavabilgisiten23097ALT


Bayram Baklavası icin Gerekli Olan Malzemeler

2 Adet yumurta
Bir cay bardağı sıvıyağ
Bir cay bardağı sut
Bir tutam tuz
Bir cay kaşığı Kabartma tozu

Hazırlanışı

Hemen baklavamızın yapılışına geciyoruz Yumurta,sut,sıvıyağ,kabartma tozu ve tuz'u guzelce karıştırın aldığı kadar un ile yumuşak olacka şekilde bir hamur elde edinDaha sonra hazırladığınız hamuru 15 dakika uzerine bez orterek dinlendirinBir Yandan şerbetinizi hazırlayabilirsiniz baklavamızın bunun icin gerekeli olan malzemeler şoyle 35 su bardağı toz şeker,30 su bardağı su ve bir kac damla limon suyuŞeker ile suyu bir sure kaynatın limon suyunu ilave edin bir taşımda bu şekidle kaynatın ve kapatın

Evet 15 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamuru alıyoruz 40 eşit parcaya boluyoruz10 ar 10 ar tabak buyukluğunde acıyoruz arasında nişasta ekiyoruzBu şekilde hazırladıktan sonra merdane yardımı ile tepsinizin buyukluğunde acınTepsiye yufkayı yaydıktan sonra uzerine ceviz serpin bu şekilde diğer 3 parcayıda hazırlayınJurumadan hemen baklava şeklinde yada dilediğiniz şekilde kara de olabilir kesinUzerine tereyağ seviyorsanız tereyağ yada aycicek yağıda olabilir eritin kızdırın ve baklavanızın uzerine dokunArdından ısıttığınız fırına surun ve kızarana kadar altını ustunu guzelce pişirinŞerbetini dokun Afiyet olsun işte hepsi bu kadar
 
Geri
Üst