Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığındaki)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı üstüne
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır.
Sonra diğer malzemeler eklenir, karıştırılır.
En son un eklenip, kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
Fazla yumuşak olmasın hamur çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir.
Resimdeki gibi yada istediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığındaki)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı üstüne
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır.
Sonra diğer malzemeler eklenir, karıştırılır.
En son un eklenip, kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
Fazla yumuşak olmasın hamur çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir.
Resimdeki gibi yada istediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı