AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 yada 6 bardak un
1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alalım.
Margarin tamamen yumuşayıp dağılana kadar hepsini harmanlayalım.
Ardından malzemeler tamamen karışınca 5 bardak unu dökmeye başlayalım kontrollü olarak ilave edelim.
Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelip yumuşacık bir hamur kıvamı alana kadar yoğuralım.
Tepsimizin içine yağlı kağıt katalım yağlı kağıt yoksa tepsimizi sadece yağlasak da olur yapışma olmuyor, hamurumuz toparlandıkdan sonra istediğimiz şekilleri verip tepsilerimize dizelim.
Ayırdığımız yumurtanın sarısını kurabiyelerimizin üzerine sürelim.
Üzerine çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece yada 200 derecelik fırınımıza sürelim.
Üzeri güzel şekilde kızarana kadar kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun.
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst