AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
250 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta akı sarısı üzerine
Aldığı kadar un
Üzerine;
Susam
Çörek otu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığında margarini ve un hariç bütün gereçleri karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
İstediğimiz formu verip fırın tepsimize alalım.
Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam, çörek otu karışım serpelim fırına verelim.
200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst