AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
250 gram margarin yahut tereyağı (Oda sıcaklığındaki)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm materyaller karıştırılır.
En son un eklenip, yumuşak hamur elde ediyoruz.
İstediğiniz üzere hal verin.
Yumurta sarısı sürdükten sonra isteğe nazaran susam, çörek otu yada haşhaş serpin.
Önceden ısıtılmış 190 derecede pişiriniz. fırına nazaran müddet değişebilir.
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst