Bayatlamayan Tahinli Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Üzerine;
60 gram benmari yordamı erimiş beyaz çikolata
Bayatlamayan Tahinli Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçleri kasede karıştırın.
Unu denetimli olarak ekleyip, kulak göğsü kıvamından biraz sert bir hamur yoğurun.
Hamurun hepsini yağlı kağıda sererek 1 cm kalınlığında merdane ile açın.
Kare formunda kesip 170 derecede fırında pişirin.
Pişen kurabiyeler uygunca soğuduktan sonra üzerini çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun.
Bayatlamayan Tahinli Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Üzerine;
60 gram benmari yordamı erimiş beyaz çikolata
Bayatlamayan Tahinli Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçleri kasede karıştırın.
Unu denetimli olarak ekleyip, kulak göğsü kıvamından biraz sert bir hamur yoğurun.
Hamurun hepsini yağlı kağıda sererek 1 cm kalınlığında merdane ile açın.
Kare formunda kesip 170 derecede fırında pişirin.
Pişen kurabiyeler uygunca soğuduktan sonra üzerini çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun.
Bayatlamayan Tahinli Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı