AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bayatlamayan Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 adet yumurta akı
5,5- 6 bardak un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam & çörek otu

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir bardak ılık su (200ml bardak ölçüsü), mayayı ,şekerle bi karıştırıp mayayı etkin hale gelmesi için 15 dakika beklemeye bırakıyorum.
Sonrasında evvel sıvı materyalleri sonra katıları ek ederek, spatula yardımıyla karıştırıp hamur matının üzerine alıp hoş bi biçimde sabırla yoğurdum.
Mayalanması için tam 1,5 saat üzerini örterek sıcak bi ortamda beklemeye aldım.
Sonrasında mayalanan hamurumu bi cins daha yoğurdum içindeki havasını çıkarmak için.
20 eşit beze ayırdım ve içlerine kaşar koyarak tepsiye dizdim.
Fırınımı 50 derecede 15 dakika tekrar mayalanmaya bıraktım.
Son olarak üzerine yumurta sarısı ve birleştirdiğim sıvı yağı sürüp çörek otu susam serptim.
185 derece fırında 25 dakika pişirdim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst