AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bayatlamayan Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet maden suyu
1,5 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 paket yaş maya

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü parmağımız yanmayacak derecede ısıtıyoruz.
Mayamızı ufalıyoruz ılıyan sütümüzü ekleyip mayamızı eritiyoruz.
Sonra ise sırasıyla ;şekerimizi ,suyumuzu ,maden suyumuzu ,tuzumuzu, sıvı yağımızı, ekleyip yeterlice birbirine yediriyoruz.
Sonrasında alabildiğince un ekliyoruz. (ben 1 kg yakin un ekledim 3 tepsi çıkıyor)
Poğaçalarımızı yaptığınız biçimlere ve büyüklüklere nazaran değişiklik gösterebilir hamurumuzu üzeri kapatıp yarım saat dinlendirelim.
Sonra biçim verip yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında pişiriyoruz,şimdiden afiyet olsun deneyenler yoruma yazabilir.
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst