Bayatlamayan Pofuduk Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 adet kuru maya
2 su bardağı ılık süt ( sıcağa yakın olsun farklı kapta maden suyu ile karıştırılacak ve karışım el yakmayan ılıklıkta olmalı )
1 adet sade maden suyu
5 yemek kaşığı şeker
1.5 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( sarıları üzerine, akı hamuruna girecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Yumuşak ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar ölçüde un
Üzeri için
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı şeker ( yumurta sarısına ek )
Susam
Çörek otu ya da haşhaş

Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuru maya ,şeker ve süt – maden suyu karışımını çırpma teli ile karıştıralım.
Bu karışımı 10 dakika üzeri örtülü dinlendirelim.
Sıvı yağ ,yumurta akı ve mahlep ,tuz eklenerek karıştıralım.
Un ek edelim yavaş yavaş ve kıvamı nazaran göre.
Hamurumuzu üzeri kapalı ve karanlık bir yerde 40 dk mayalanmaya bırakalım.
Dilediğiniz iç harcı ile ya da sade form verip evvelden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
Pisirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterir bu yüzden denetim altında olursa uygun olur.Afiyet olsun.
Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst