AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bayatlamayan Pastane Tuzlusu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Bayatlamayan Pastane Tuzlusu Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin / tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 paket kabartma tozu
1 dolu tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
1 yemek kaşığı mahlep
Çörekotu
Susam

Bayatlamayan Pastane Tuzlusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında olan bütün materyalleri katıp, yoğuralım.
İstediğimiz üzere şekillendirip (Merdaneyle açıp kalıbada basabilirsiniz top biçiminde ve ya örgü seklide verebilirsiniz)
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, yumurta sarısını sürelim, üzerini susam serpelim.
170 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Aralıklı dizelim çok hoş kabarıyor.
Klasik 2 fırın tepsisi çıkıyor. Afiyet olsun.
Bayatlamayan Pastane Tuzlusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst