AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bayatlamayan Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bayatlamayan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta(birinin sarisi üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
Çörek otu, susam

Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısında yumuşamış margarin ile yumurtayı yeterlice karıştırıyoruz.
Üzerine un hariç başka materyalleri de koyup uygunca karıştırıyoruz. Unu da ek ediyoruz markaya nazaran değişiyor kıvamı ben söke un kullanıyorum 4-5 bardak giriyor içine.
İyice yedirdikten sonra istediğimiz formu veriyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yahut susam atıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst