AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bayatlamayan Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bayatlamayan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Sütlü çikolata(benmari tarzı eritilmiş)
Hindistan cevizi,fındık kırığı

Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker ve vanilyayı yoğurma kabına alarak yavaş un eği ve kabartma tozuyla birlikte kulak göğsü yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz.
Ele yapışmayacak bir kıvam aldığında yoğurma sürecini bırakıyoruz.
Hamurdan cevizden az küçük modüller koparıp,avuç içinde yuvarlayıp üzerlerine hafif bastırarak fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak halde 20 dk pişiriyoruz.
Soğuyan kurabiyeler evvel benmari adabı eritilmiş çikolataya, sonrada hindistan cevizi, fındık kırığı canınız ne istiyorsa ona bulanır.
Çikolatası donunca servis ediyoruz. Afiyet olsuunn
Not kurabiyenin özelliği gün geçtikçe lezzetleniyor olması.

Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst