AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bayatlamayan Kel Simit Tarifi (Haşlanarak,Susamsız)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bayatlamayan Kel Simit Tanımı (Haşlanarak,Susamsız) İçin Malzemeler

Hamur için:
250 ml ılık su
3 çay kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Bulamak için:
2 yemek kaşığı pekmez
Su

Bayatlamayan Kel Simit Tanımı (Haşlanarak,Susamsız) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık suda mayayı eritip ,tuzu atıp unda hafif sert bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzu 10 dk. Mayalandırıp 12 eşit bezeye bölelim.
İnce uzun şerit yapıp halka haline getirelim.
Simit formu verdiğimiz hamuru 10 dk mayalandırıp kaynamış suda 10-15 saniye pişirip sonrasında pekmezli suya batıralım.
Tepsiye dizelim ve ısınmış 220° derece fanlı fırında 15 dakika pişirelim.
Afiyet olsun

Bayatlamayan Kel Simit Tanımı (Haşlanarak,Susamsız) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst