AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bayatlamayan Kandil Simiti (Harikulade Lezzette)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bayatlamayan Kandil Simiti (Harikulade Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler
250 gram yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml)
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 dolu yemek kaşığı mahlep
1 doluca tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
2 doluca yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
Su bardağı ölçüm; 220 ml.
Susamlıların üzeri için;
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı soğuk su
Kavrulmuş susam
Çörekotluların üzeri için;
2 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı pekmez
Çörek otu

Bayatlamayan Kandil Simiti (Harikulade Lezzette) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeyi elle yoğurarak karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında basitçe hal alacak hoş bir hamur yoğuralım yumuşacık.
Hamurdan sıkılmış çiğ köfte ebatına yakın kesimler koparıp elde sıkalım. Gerisine tezgah üzerinde elle ileri geri iterek çubuk biçimi verelim, ve uçlarını birleştirelim, pekmezle suyu karıştıralım.
Hamuru içine daldırıp yüzdürelim ve susam içine daldırıp her yerine çokça susam bulaştırıp kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısınmış 160 derece fansız alt üst ayar fırının alttan ikinci rafında 25 dk pişirip, akabinde tepsiyi orta rafa çıkarıp 17 dk da orada pişirip çıkardım ben susama bulanmış simitlerimi.
İlk tepsi fırında pişerken ikinci tepsi için kalan hamura hal verdim. Onuda; yumurta sarısı içine katılmış pekmez sürüp çörek otu serperek daha kısa müddette pişirdim. 30 dk. soğuyunca servise hazırdır. Şifa olsun afiyetle
Bayatlamayan Kandil Simiti (Harikulade Lezzette) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst