SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Bayat Ekmek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
1 bütün bayat ekmek
1 adet yumurta
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
Baharatlar (Köri,toz biber,pul biber,tuz,nane,kekik)
Göz kararı galeta unu ve su (Köftenin kıvamına nazaran eklenecek)
Sos için;
Tereyağ ve sıvıyağ
1 küçük kaşık salça
Nane ve pul biber
Üstü için
Sarımsaklı yoğurt
Bayat Ekmek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bayat ekmekleri derin bir kaba elimizle parçalıyoruz.
Maydonozu ince bir biçimde kıyıp ekmeklere ekliyoruz.
Soğanları incecik doğrayabilirsiniz ya da benim üzere blendırdan geçirebilirsiniz. (blendırdan geçirdikten sonra suyla birazcık ovalayıp ekledim acılığını vermesin diye).
Sarımsağı da ezerek kaba ekliyoruz.
Baharatları (damak zevkinize nazaran arttırıp azaltarak) ekliyoruz.
Birazcık yoğurup kıvamına bakıyoruz. (ben bir ölçü su ve galeta unu da ekledim. Köftenin kıvamına nazaran karar verebilirsiniz. ).
Son olarak uygunca yoğurduğumuz köftelerimize form verip kızartıyoruz.
Üzerine dökmek için yağlarımızı eritip salça ve baharatları ekleyerek kavuruyoruz.
Servis ederken sarımsaklı yoğurt ve sosu da ekliyoruz.Deneyenlere afiyet olsun
Bayat Ekmek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köfte için;
1 bütün bayat ekmek
1 adet yumurta
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
Baharatlar (Köri,toz biber,pul biber,tuz,nane,kekik)
Göz kararı galeta unu ve su (Köftenin kıvamına nazaran eklenecek)
Sos için;
Tereyağ ve sıvıyağ
1 küçük kaşık salça
Nane ve pul biber
Üstü için
Sarımsaklı yoğurt
Bayat Ekmek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bayat ekmekleri derin bir kaba elimizle parçalıyoruz.
Maydonozu ince bir biçimde kıyıp ekmeklere ekliyoruz.
Soğanları incecik doğrayabilirsiniz ya da benim üzere blendırdan geçirebilirsiniz. (blendırdan geçirdikten sonra suyla birazcık ovalayıp ekledim acılığını vermesin diye).
Sarımsağı da ezerek kaba ekliyoruz.
Baharatları (damak zevkinize nazaran arttırıp azaltarak) ekliyoruz.
Birazcık yoğurup kıvamına bakıyoruz. (ben bir ölçü su ve galeta unu da ekledim. Köftenin kıvamına nazaran karar verebilirsiniz. ).
Son olarak uygunca yoğurduğumuz köftelerimize form verip kızartıyoruz.
Üzerine dökmek için yağlarımızı eritip salça ve baharatları ekleyerek kavuruyoruz.
Servis ederken sarımsaklı yoğurt ve sosu da ekliyoruz.Deneyenlere afiyet olsun
Bayat Ekmek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı