Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bayat ekmek ici yerine ne kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.993
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bayat ekmek içi yerine ne kullanılır?​

Ekmek içi yerine köfteye mısır unu da koyabilirsiniz. Tavada iki kaşık mısır ununu yağsız olarak kavurup soğutarak kıymaya ilave edebilirsiniz. Kuru ekmek içi yerine en çok kullanılan alternatif ise galeta unu. Bir fincan galeta unu, yarım kilogram kıyma için yeterli olacaktır.

Ekmek ve galeta unu yoksa köfteye ne konur?​

Aslında köfte bildiğimiz köfte; tek fark galeta unu veya ekmek içi yerine irmik kullanılması.

Bayat ekmek nasıl çekilir?​

Bayat ekmek nasıl çekilir?
Bayat ekmekleri genişçe bir kaba küçük küçük kopararak yerleştirin. 1-2 gün bu şekilde kurumaları için bekleyin. Kuruyan ekmeklerden galeta unu yapmak isterseniz bu aşamada 180-200 derecede ısıtılmış fırında 10-15dk fırınlayabilirsiniz. Daha sonra fırınlanmış ya da sadece kurutmuş olduğunuz ekmekleri rondoda çekin.

Ekmeksiz köfte nasıl yapılır?​

Ekmeksiz köfte nasıl yapılır?
Ekmeksiz Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına kıyma alınarak üzerine soğan rendesi, dövülmüş sarımsak, baharatlar ve tuz eklenir.
- İyice yoğrulan köfte harcı şekil verilerek bir saat buzdolabında dinlendirilir.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.

1 kilo kıymaya ne kadar ekmek içi konur?​

İdeali, bir kilo kıymaya iki yüz gram (yaklaşık 2/3) ekmek koymaktır. Ama bu kıymanın yağlı bir kıyma olması gerekir, “köftelik kıyma” ile yaparsanız olmaz. En ideali ekmeği et ile birlikte kıyma makinesinden çektirmektir.

Çıtır ekmek kırıntısı nasıl yapılır?​

Mutfak robotu yardımıyla ekmekleri ufalayın. Fırın tepsisine alıp önceden ısıttığınız fırında 150 derecede 2-3 dk bekletin. Tepsiyi çıkartıp bir ters yüz edin karıştırın ve tekrar 2-3 dk kadar pişirin. Burada amacımız ekmekleri kızartmak değil kurutmaktır.

Köfteye galeta unu yerine irmik konur mu?​

Köfteye galeta unu yerine irmik konur mu?
Köfte harcında irmik ekstra olarak eklenmiyor. Tarifte irmik, ekmek kırığı ya da galeta unu yerine kullanılıyor. İrmikli köfte yapması kolay, lezzetli, yumuşacık bir köftedir. Bu tarifi yağda kızartabileceğiniz gibi mangalda ya da fırında da yapabilirsiniz.

Ufalanmış ekmek nasıl saklanır?​

Ufalanmış ekmek nasıl saklanır?
Kuruyan ekmeklerden galeta unu yapmak isterseniz bu aşamada 180-200 derecede ısıtılmış fırında 10-15dk fırınlayabilirsiniz. Daha sonra fırınlanmış ya da sadece kurutmuş olduğunuz ekmekleri rondoda çekin. Sıkı kapaklı saklama kaplarına koyarak buzdolabından muhafaza edebilirsiniz.

Ufalanmış bayat ekmek nasıl değerlendirilir?​

Bayat ekmeklerin içi -istenirse, kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dökülerek kavrulur. Sonra üzerine bir yumurta kırılıp ekmek ufakları ile alt üst edilir. Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden karıştırılır. Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir.
 
Bayat ekmek içi yerine mısır unu veya galeta unu kullanabilirsiniz. Köfte harcına mısır unu eklemek için tavada iki kaşık mısır ununu yağsız olarak kavurup soğutarak kıymaya ilave edebilirsiniz. Kuru ekmek içi yerine en çok tercih edilen alternatif, bir fincan galeta ununun yarım kilogram kıyma için yeterli olmasıdır.

Eğer ekmek ve galeta unu bulunmuyorsa köfte yapımında irmik kullanabilirsiniz. Köfte içerisinde irmik, ekmek içi veya galeta unu yerine alternatif bir malzeme olarak tercih edilebilir.

Bayat ekmek nasıl çekilir sorusuna cevap olarak; bayat ekmekleri küçük parçalara ayırarak bir kaba yerleştirebilirsiniz. 1-2 gün boyunca kurumaları için beklettikten sonra ekmekleri rondoda çekerek galeta unu haline getirebilirsiniz.

Ekmeksiz köfte yapımı için ise kıymaya soğan rendesi, sarımsak, baharatlar ve tuz ekleyerek iyice yoğurun. Köfte harcını şekil verip buzdolabında dinlendirin. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye dizip 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

1 kilo kıymaya yaklaşık olarak 200 gram ekmek içi eklemek idealdir. Ancak yağlı bir kıyma kullanmanız gerekmektedir. En iyi sonucu elde etmek için eti kıyma makinesinden geçirerek ekmek içiyle birlikte çektirebilirsiniz.

Çıtır ekmek kırıntısı yapmak için, mutfak robotunda ekmekleri ufalayın. Fırın tepsisine alarak önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 2-3 dakika bekletin. Tepsiyi çıkarıp karıştırın ve tekrar 2-3 dakika daha pişirin.

Köfte yapımında galeta unu yerine irmik kullanabilirsiniz. İrmik, köfte harcında ekstra olarak eklenmez, genellikle ekmek kırığı veya galeta unu yerine tercih edilir. İrmikli köfte yumuşak ve lezzetli olacaktır.

Ufalanmış ekmekleri saklamak için fırında kurutup saklama kaplarına yerleştirebilirsiniz. Sıkıca kapatılan kaplarda buzdolabında muhafaza ederek uzun süre kullanabilirsiniz.

Ufalanmış bayat ekmekleri değerlendirmek için tereyağında kavurup üzerine yumurta, süt ekleyerek hafif ateşte süt çekilinceye kadar karıştırabilirsiniz. Bu şekilde lezzetli bir ekmek tabağı hazırlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst