AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bavula ne konulmaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.577
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bavula ne konulmaz?​

Uçak yolculuklarında bavula konulması yasak eşyalar nelerdir?
- Tabanca, silah ve her türlü yaralayıcı maddeler.
- Zeytinyağı, bal, reçel, pekmez, sulu peynir gibi akıcı maddeler, sıkıştırılmış gazlar, aşındırıcı maddeler yolcu bagajı içinde taşınamaz.
- Sıvılar en fazla 100 ml olan kaplarda taşınabilir.

Bavula parfüm konulur mu?​

100 ml’den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Diğer yolcuların konforu açısından deodorant ve parfümlerinizi koku sızdırmayacak şekilde taşımanızı öneririz.
Kabin bagajına neler alınmaz?​
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.

Uçakta deodorant neden yasak?​

Uçakta deodorant neden yasak?
Fazla Sayıda Parfüm ve Deodorant Zira eğer 20 x 20 cm büyüklüğündeki saydam poşetinize hepsi kolayca görülebilecek şekilde girmiyorsa, şişelerin her biri 100 ml’den küçük olsa da yanınıza alamayacaksınız.

Uçakta bavula jilet konur mu?​

Uçakta bavula jilet konur mu?
Traş bıçağı, makas, jilet, şırınga, iğne gibi kesici delici aletlerin hiçbiri el bagajına kabul edilmez. Reçetesiz, ambalajsız, raporsuz hiçbir ilaç el bagajına alınamaz.

Uçakta saç kurutma makinesi yasak mı?​

Dağcılık malzemeleri. Saç maşası, düzleştiricisi ve saç kurutma makinesi. Elbette her türlü silah, patlayıcı-yanıcı madde de uçakta kesinlikle yasak.

Uçakta parfüm nereye konur?​

Taşınacak sıvılar, jöleler, aerosol ve spreyler en fazla 100 mililitre hacimli kutu, şişe veya benzeri bir kap içerisinde bir litrelik plastik torba içine konulmalıdır. Dolayısıyla parfümün maksimum 10 mililitre hacimli kutular içerisinde kabin bagajına alınması gerekmektedir.
Uçakta kol çantasında neler yasak?​
Kısıtlamaya Neler Dahildir?
- Su, şurup, içki dahil her türlü sıvı
- Kremler, losyonlar, yağlar (Kozmetik yağlar dahil), parfümler, maskara dahil.
- Traş köpükleri, deodorantlar.
- Diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler.
- Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan.
- Kontak lens sıvıları

Yurt dışına giderken bavula neler koymak yasak?​

Yurt dışına giderken bavula neler koymak yasak?
Boya, çakmak gazı ve tiner gibi yanıcı maddeler. Kibrit ve kolayca tutuşan maddeler, kendiliğinden tutuşabilen maddeler, suyla temas ettiğinde tutuşabilen maddeler gibi yanıcı katılar. Oksitleyici maddeler (ağartıcı tozu ve peroksit gibi) Zehirli (toksit) ve bulaşıcı maddeler.

Şarj aleti uçağa alınır mı?​

Şarj aleti uçağa alınır mı?
Yaşadığımız günleri de dikkate alarak yaptığım araştırmaya göre el bagajlarınızda olmazsa olmaz 6 eşya ise şunlar; 1) Yedek güç, şarj cihazı, seyahat adaptörü

Saç spreyi uçakta yasak mı?​

Saç spreyleri, parfümler, kolonyalar, alkol içeren ilaçlar vb. Kabinde maksimum 100 ml taşınabilir.

Uçakta kaç adet parfüm taşınabilir?​

uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde her biri en fazla 100 ml.’lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Her yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilir; bunun için 1 litrelik buzdolabı poşetlerini kullanabilirsiniz. Check-in’e verdiğiniz bagajlar bu sınırlamanın dışındadır.
Uçağa binerken neler yasak?​
Lityum pil içeren veya işaret, aydınlatma mühimmatı içeren maddeler> Patlayıcılar, mühimmat, havai fişek ve işaret fişekleri. Kamp gazı ve sprey gibi gazlar (yanıcı, yanıcı olmayan, derin dondurulmuş ve zehirli) Boya, çakmak gazı ve tiner gibi yanıcı maddeler.

Kabin bagajına yiyecek konur mu?​

Kabin bagajına yiyecek konur mu?
Peki, uçuş sırasında yemek üzere el bagajına yiyecek konulur mu? Evet. Katı gıda maddelerini uçakta yemek üzere yanınıza alabilirsiniz. Bisküvi, kek, kurabiye, katı çikolata, cips, kuruyemiş, reçeteli özel diyet yemekler gibi yiyecekleri el bagajında yanınızda getirebilir ve yiyebilirsiniz.
 
Uçak yolculuklarında bavula konulması yasak eşyalar arasında tabanca, silah, yaralayıcı maddeler, akıcı maddeler, sıkıştırılmış gazlar ve aşındırıcı maddeler bulunmaktadır. Sıvılar ise en fazla 100 ml'lik kaplarda taşınabilir. Kabin bagajına ise yanıcı, kesici, delici ve zarar verici maddeler ile orijinal ambalajsız, reçetesiz veya doktor raporsuz ilaçlar konulmamalıdır.

Deodorant ve parfümler, 100 ml'den daha küçük boyutlarda ise kabin bagajında taşınabilir. Ancak koku sızdırmaması için dikkatli şekilde paketlenmelidir. Bununla birlikte, uçak içine jilet, traş bıçağı gibi kesici delici aletler el bagajına alınamaz.

Saç kurutma makinesi de kabin bagajında taşınabilir eşyalar arasında yer almaktadır. Ancak her türlü silah, patlayıcı veya yanıcı madde uçakta kesinlikle yasaktır. Parfümler ise 100 mililitre hacmindeki kutular içinde kabin bagajına alınabilir.

Kabin çantasında ise sıvılar, kremler, deodorantlar, macun kıvamındaki maddeler, kontak lens sıvıları gibi maddeler bulunmamalıdır. Bu kısıtlamalara uymak önemlidir.

Yurt dışına giderken bavula konulması yasak olan maddeler arasında yanıcı maddeler, kolayca tutuşan ve kendiliğinden tutuşabilen maddeler, oksitleyici maddeler, zehirli ve bulaşıcı maddeler bulunmaktadır.

Şarj aletleri uçağa alınabilirken, saç spreyi gibi ürünler 100 ml'lik sınırlamaya tabidir. Her yolcu 1 litrelik poşet içerisinde en fazla 100 ml'lik sıvı taşıyabilir. Yiyecekler ise kabin bagajına konulabilir ve uçuş sırasında tüketilebilir. Bu kurallara dikkat ederek uçak yolculuğunuzun daha güvenli ve konforlu olmasını sağlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst