AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Batumun hangi yemegi meshur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Batumun hangi yemeği meşhur?​

Gürcü Mutfağı’nın en özel lezzetlerinden biri olan Haçapuri, benim de favorilerim arasında. Haçapuri için bildiğimiz Karadeniz pidesinin farklı bir versiyonu diyebiliriz. Acaruli, Megruli ve Lazuri olmak üzere üç farklı çeşidi bulunan bu enfes yemeğin Batum’da yiyeceğiniz versiyonu Acaruli Haçapuri.

Gürcistan Batum da ne yenir?​

Batum’da ne yenir ne içilir
- Soda (Natakhtari)1. Batum’da lezzetli yöresel maden suları bulunuyor.
- Haçapuri0. Haçapuri, bizim Karadeniz pidesine benzer bir tür pidedir.
- Hıngel0. Bir tür mantıdır.
- Harço Çorbası0. Gürcülerin geleneksel yemeklerinden biridir.
- Sulguni0.
- Zargana0.
- Şarap0.
- Elma tatlısı0.

Harço çorbası nasıl yapılır?​

Harço çorbası nasıl yapılır?
Tencereye ince doğranmış domates ve yeteri miktarda et suyu ve su eklenir. Sonra iki adet defne yaprağıyla birlikte yağda çevrilmiş et de tencereye konur. Yemek kaynamaya başlayınca ateş kısılır ve kapak kapatılır. Kısık ateşte yaklaşık bir buçuk-iki saat veya et yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Gürcistan’ın hangi yemeği meşhur?​

Gürcü yemekleri arasında en bililen yemek, Khinkali. Güzelce bükülmüş hamur topuzları, bizim alışık olduğumuz mantıdan şekil ve boyut bakımından farklı. Geleneksel khinkali et ve baharatlardan hazırlanlan iç ile dolduruluyor ve haşlandıktan sonra servis ediliyor.

Gürcistan’ın Neyi Meşhur?​

Gürcistan gezilecek yerler… Kültürel hazineleri ile Gürcistan gezi rehberi
- TİFLİS / NARİKALA KALESİ
- TİFLİS / KARTLİS DEDA HEYKELİ
- TİFLİS / SAMEBA KATEDRALİ
- TİFLİS / CVARİ MANASTIRI.
- TİFLİS / ANCHİSKHATİ BAZİLİKA KİLİSESİ
- BATUM / PİAZZA MEYDANI.
- BATUM / BATUM ORTODOKS KİLİSESİ
- BATUM / ALFABE KULESİ

Gürcüce Haçapuri ne demek?​

Gürcüce Haçapuri ne demek?
Haçapuri (Gürcüce: ხაჭაპური), Gürcistan’ın geleneksel yemeği olan peynirli içli pide çeşidi. Haçapuri, Acara bölgesinde kayık şeklindedir. İmereti bölgesinde ve Gürcistan’ın genelinde yuvarlak şeklindedir.
Malahto Yemeği nasıl yapılır?​
Malahto (Gürcü Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeleri temizleyip verev şeklinde doğrayın ve haşlayın.
- Pırasayı ve kırmızı biberi ince doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını alın ve pırasa ile kırmızı biberi 5 dakika soteleyin.
- Üzerine su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin.
Gurcistanin Neyi Meşhur?​

Gürcüler kahvaltıda ne yer?​

Gürcüler kahvaltıda ne yer?
Batum’da Kahvaltı – Çeşit Çeşit Gürcü Lezzetleri
- Haçapuri.
- Sulguni peyniri.
- Kahuri dedas purebi ekmeği.
- Gudis kveli peyniri.
- Sobada kızartılmış ekmekler.
- Gözleme ve börekler.
- Güveçte sucuk.
- Güveçte peynir.

Iran’ın yöresel yemekleri nelerdir?​

İran Mutfağı & İran Yemekleri
- Dizi – Abgoosht. Abgoosht olarak da bilinen Dizi yemeği aslında bir kuzu ve nohut birleşimi güveç yemeğidir.
- İran Kebapları
- 3. Pirinç ile Servis Edilen Hormeh Sabzi.
- Pilav ile Servis Edilen Heimeh.
- 5. Tavuk ve Pilav.

Batum ne ile meşhur?​

Gürcistan’ın en büyük şehirlerinden olan Batum, 7 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi, tertemiz plajları ve yemyeşil doğası ve misafirperver insanları ile biliniyor. Meşhur Batum Bulvarı, Batum sahil şeridinde Karadeniz kıyısı boyunca uzanıyor.

Azerbaycanın en meşhur yemekleri nelerdir?​

Azerbaycanın en meşhur yemekleri nelerdir?
Şah Pilavı Azerbaycan mutfağı denilince akla ilk gelen yemeklerden biri pilavların şahı Şah pilavdır. Kuzu eti, kayısı kurusu, erik kurusu, kuru üzüm, kestane ve pirinçten yapılan bu yemek zor olduğu gibi bir o kadar da lezzetlidir.

Gürcü Yemeği nasıl yapılır?​

Kuşbaşını önce pişiriyoruz. Ayrı bir kapta doğranmış soğan pembeleşinceye kadar tereyağ ile kavrulur salça ilave edilerek iyice karıştırılır. Önceden pişirilmiş etleri üzerine ilave edip, maydanoz, kinzi, sarımsak, zaprana, kırmızı biber, ceviz içi, mısır unu kavurması ekliyoruz. Sıcak olarak servis yapılır.

İran in neyi meşhur?​

İran’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Lezzet
- Orta Doğu’nun geleneksel lezzetleriyle öne çıkan ülkesi İran’ın lezzetli mutfağına doğru bir yolculuğa çıkalım.
- #1 İran’da Ne Yenir?
- 1- Baghali Polo.
- 2- Fesenjan.
- 3- Ghormeh Sabzi.
- 4- Tadeeg.
- 5- Ash e Reshteh.
- 6- Sabzi Khordan.
 
Batum'un en meşhur yemeği Haçapuri'dir. Gürcü Mutfağı'nın önemli lezzetlerinden biri olan Haçapuri, Karadeniz pidesine benzer bir tür peynirli içli pide çeşididir. Batum'da özellikle Acaruli Haçapuri çeşidi popülerdir. Haçapuri dışında, Batum'da Hıngel, Harço Çorbası, Sulguni peyniri, Zargana, şarap ve elma tatlısı gibi lezzetler de tatmanız gereken yiyecekler arasında yer alır.

Gürcistan'ın meşhur yemeklerinden biri Khinkali'dir. Khinkali, et ve baharatlarla doldurulmuş, hamur topuzları şeklinde bir yemektir. Ayrıca, Malahto gibi başka güzel yemekler de bulunmaktadır.

Gürcistan'ın turistik yerleri arasında ise Tiflis'te Narikala Kalesi, Kartlis Deda Heykeli, Sameba Katedrali, Cvari Manastırı ve Anchiskhati Bazilika Kilisesi gibi tarihi ve kültürel mekanlar bulunmaktadır. Batum'da ise Piazza Meydanı, Batum Ortodoks Kilisesi ve Alfabı Kulesi gibi yerler ziyaret edilmelidir.

Gürcüce'de Haçapuri, peynirli içli pide çeşidini ifade eder. Haçapuri'nin kayık şeklinde olan Acara bölgesine özgü Acaruli versiyonu, yuvarlak şekilde olan İmereti bölgesinde de bulunmaktadır.

Gürcü yemeklerini yapmak isterseniz, Kuşbaşı etle yapılan bir tarifle harçlı Gürcü yemeğini hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, Harço çorbası yapımı için de tarif verilmiştir.

Azerbaycan'ın meşhur yemekleri arasında Şah Pilavı ön plana çıkmaktadır. Kuzu eti, kayısı kurusu, erik kurusu, kuru üzüm, kestane ve pirinçten yapılan bu yemek oldukça lezzetli bir seçenektir.

İran'ın meşhur yemekleri arasında Dizi (Abgoosht), İran kebapları, Hormeh Sabzi pilavı, Heimeh pilavı ve tavuklu pilav gibi lezzetler bulunmaktadır. İran mutfağı Orta Doğu'nun geleneksel lezzetlerini barındırmaktadır.

Son olarak, Gürcüler kahvaltıda Haçapuri, Sulguni peyniri, Kahuri dedas purebi ekmeği, Gudis kveli peyniri, sobada kızartılmış ekmekler, gözleme, börekler, güveçte sucuk ve güveçte peynir gibi çeşitli lezzetleri tercih etmektedirler. İran mutfağının da zengin bir kültüre sahip olduğunu belirtmek isterim.
 
Geri
Üst