AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Batumdaki Egemenlik Hakkımız Hangi Antlaşmadan Sonra Gürcistana Verilmiştir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Batumdaki egemenlik hakkımız, 1921 Kars Antlaşması ile Gürcistan’a verilmiştir. Bu antlaşma, Türkiye’nin sınırlarının belirlenmesi için önemli bir dönüm noktası olmuştur. Batum, Türkiye’nin egemenlik haklarının bir kısmını kaybetmesine neden olmuştur. Bu antlaşma, Türkiye’nin Batum üzerindeki kontrolünü sona erdirmiştir. Gürcistan, Batum’u kendi topraklarına katmış ve bu şekilde egemenlik hakkını elde etmiştir. 1921 Kars Antlaşması, Türkiye ve Gürcistan arasında imzalanan bir anlaşma olup, Batum’un egemenlik değişikliğini belirlemiştir. Türkiye, bu antlaşma ile Batum üzerindeki haklarını kaybetmiştir.
İçindekiler

Batum, Türkiye’nin egemenlik hakkına sahip olduğu bir bölgedir. Bu egemenlik hakkı hangi antlaşma sonucunda Gürcistan’a verilmiştir?

Batum’un Egemenlik Durumu Hangi Antlaşmayla Değişmiştir?

Batum’un egemenlik durumu, hangi antlaşma sonucunda değişmiştir ve Gürcistan’a verilmiştir?

Batum’un Türkiye’ye Ait Olma Süreci Nasıl Gerçekleşmiştir?

Batum’un Türkiye’ye ait olma süreci nasıl gerçekleşmiştir ve hangi antlaşma sonucunda Türkiye’nin egemenlik hakkı sona ermiştir?

Türkiye’nin Batum’daki Egemenlik Hakkını Hangi Antlaşma İle Kazandığı Bilinmekte midir?

Türkiye’nin Batum’daki egemenlik hakkını kazandığı antlaşma hangisidir ve hangi tarihte imzalanmıştır?

Gürcistan’ın Batum’u Hangi Antlaşma İle Aldığı Bilinmekte midir?

Gürcistan’ın Batum’u hangi antlaşma sonucunda almış olduğu bilinmekte midir? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Batum’un Egemenlik Hakkının Gürcistan’a Verilmesi Hangi Antlaşma İle Gerçekleşmiştir?

Batum’un egemenlik hakkının Gürcistan’a verilmesi hangi antlaşma sonucunda gerçekleşmiştir? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Türkiye’nin Batum’daki Egemenlik Hakkı Hangi Antlaşma İle Son Bulmuştur?

Türkiye’nin Batum’daki egemenlik hakkı hangi antlaşma sonucunda son bulmuştur? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Batum’un Türkiye’ye Ait Olma Süreci Nasıl Başlamıştır?

Batum’un Türkiye’ye ait olma süreci nasıl başlamıştır? Hangi antlaşma sonucunda Türkiye’nin egemenlik hakkı sona ermiştir?

Gürcistan’ın Batum’u Hangi Antlaşma İle Kaybettiği Bilinmekte midir?

Gürcistan’ın Batum’u hangi antlaşma sonucunda kaybettiği bilinmekte midir? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Batum’un Egemenlik Hakkının Gürcistan’a Verilmesi Hangi Antlaşma İle Son Bulmuştur?

Batum’un egemenlik hakkının Gürcistan’a verilmesi hangi antlaşma sonucunda son bulmuştur? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Türkiye’nin Batum’daki Egemenlik Hakkını Hangi Antlaşma İle Kazandığı Kesin Olarak Bilinmekte midir?

Türkiye’nin Batum’daki egemenlik hakkını kazandığı antlaşma kesin olarak bilinmekte midir? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Gürcistan’ın Batum’u Hangi Antlaşma İle Aldığı Kesin Olarak Bilinmekte midir?

Gürcistan’ın Batum’u hangi antlaşma sonucunda aldığı kesin olarak bilinmekte midir? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Batum’un Egemenlik Hakkının Gürcistan’a Verilmesi Hangi Antlaşma İle Kesinleşmiştir?

Batum’un egemenlik hakkının Gürcistan’a verilmesi hangi antlaşma sonucunda kesinleşmiştir? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Türkiye’nin Batum’daki Egemenlik Hakkı Hangi Antlaşma İle Son Bulmuştur?

Türkiye’nin Batum’daki egemenlik hakkı hangi antlaşma sonucunda son bulmuştur? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Batum’un Türkiye’ye Ait Olma Süreci Nasıl Gerçekleşmiştir?

Batum’un Türkiye’ye ait olma süreci nasıl gerçekleşmiştir? Hangi antlaşma sonucunda Türkiye’nin egemenlik hakkı sona ermiştir?

Gürcistan’ın Batum’u Hangi Antlaşma İle Kaybettiği Kesin Olarak Bilinmekte midir?

Gürcistan’ın Batum’u hangi antlaşma sonucunda kaybettiği kesin olarak bilinmekte midir? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Batum’un Egemenlik Hakkının Gürcistan’a Verilmesi Hangi Antlaşma İle Kesinleşmiştir?

Batum’un egemenlik hakkının Gürcistan’a verilmesi hangi antlaşma sonucunda kesinleşmiştir? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Türkiye’nin Batum’daki Egemenlik Hakkını Hangi Antlaşma İle Kazandığı Tam Olarak Bilinmekte midir?

Türkiye’nin Batum’daki egemenlik hakkını kazandığı antlaşma tam olarak bilinmekte midir? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Gürcistan’ın Batum’u Hangi Antlaşma İle Aldığı Tam Olarak Bilinmekte midir?

Gürcistan’ın Batum’u hangi antlaşma sonucunda aldığı tam olarak bilinmekte midir? Bu antlaşma ne zaman imzalanmıştır?

Batumdaki Egemenlik Hakkımız Gürcistan’a 1921 Moskova Antlaşması ile verilmiştir.
1921 Moskova Antlaşması ile Batum’un egemenliği Gürcistan’a geçmiştir.
Batum’un egemenliği 1921 Moskova Antlaşması sonucunda Gürcistan’a verilmiştir.
Gürcistan’a Batum’un egemenliği 1921 Moskova Antlaşması ile geçmiştir.
1921 Moskova Antlaşması’na göre Batum’un egemenliği Gürcistan’a geçmiştir.

Batumdaki Egemenlik Hakkımız Gürcistan’a 1921 Moskova Antlaşması ile verilmiştir.
1921 Moskova Antlaşması ile Batum’un egemenliği Gürcistan’a geçmiştir.
Batum’un egemenliği 1921 Moskova Antlaşması sonucunda Gürcistan’a verilmiştir.
Gürcistan’a Batum’un egemenliği 1921 Moskova Antlaşması ile geçmiştir.
1921 Moskova Antlaşması‘na göre Batum’un egemenliği Gürcistan’a geçmiştir.

Geri