AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Batum ucuz mu?

Editör

Yeni Üye

Batum ucuz mu?​

BATUM UCUZ MU? Ucuz, zaten dediğimiz gibi sınır bölgesinde yaşayanlar alışveriş için Batum’a gidiyor. Fiyatları örneklemek gerekirse; 3 ana yemek + 1 salata + 3 bira, 35 Lari (Tem 2016’da 45 TL) tuttu. Alkol ve sigara özellikle Türkiye’ye kıyasla bayağı daha ucuz.

Gürcistan’dan hediye ne alınır?​

Batum’dan Ne Alınır
- 1.Gürcistan Şarabı Gürcüler, şaraplarına o kadar güveniyorlar ki dünya da ilk şarabın Gürcistan’da üretildiğini de iddia ediyorlar.
- 2.Chacha Gürcistan Milli İçkisi. Gürcüler tarafından üretilen Chacha, şifalı olması nedeniyle çok satılan bir içkidir.
- 3.Hediyelik Eşyalar.
- 4.Günlük Alışveriş

Batum Neyi Meşhur?​

Batum Neyi Meşhur?
Batum Yemekleri – Nesi Meşhur?
- Haçapuri.
- Hinkal.
- Lobio.
- Harço Çorbası
- Ponçiki.
- Sulguni Peyniri.
- Gürcü Turşusu.
- Ostri.

Batum Nerede Kalınır?​

Batum Nerede Kalınır?
Batum’da Nerede Kalınır?
- Batumi Orient Lux. Bu otel, şehir içerisinde yer alan kaliteli ve hizmet açısından da oldukça mükemmel olan bir konaklama yeridir.
- Colosseum Marina Hotel. Bu mükemmel otel, Batum şehrinde yer almakta olan su parkına 400 metre uzaklıkta yer alır.
- Radisson Blu Hotel Batumi.
- Elturi Hotel.

1 tl kaç Batum parası?​

Bankanıza fazla para mı ödüyorsunuz?
Çevrim kurları Türk Lirası / Gürcistan Larisi
1 TRY | 0,18163 GEL
5 TRY | 0,90814 GEL
10 TRY | 1,81627 GEL
20 TRY | 3,63254 GEL

Gürcistan’ın neyi meşhur hediyelik?​

Kantsi denilen geleneksel boynuzları veya gümüş yada metal el yapımı bıçakları Tiflis’te ilk akla gelen hediyelik olacaktır. Papakhi ve Teka denilen büyük kabarık yün şapkaları ve Gürcü şarapları yine tercih edilebilir hediyeler arasında bulunacaktır.

Gürcistan Neyi Meşhur?​

Gürcistan Neyi Meşhur?
Gürcistan gezilecek yerler… Kültürel hazineleri ile Gürcistan gezi rehberi
- TİFLİS / NARİKALA KALESİ
- TİFLİS / KARTLİS DEDA HEYKELİ
- TİFLİS / SAMEBA KATEDRALİ
- TİFLİS / CVARİ MANASTIRI.
- TİFLİS / ANCHİSKHATİ BAZİLİKA KİLİSESİ
- BATUM / PİAZZA MEYDANI.
- BATUM / BATUM ORTODOKS KİLİSESİ
- BATUM / ALFABE KULESİ

Batuma geçmek için ne gerekir?​

Batuma geçmek için ne gerekir?
Batum’a pasaportsuz vizesiz girilebilmektedir. Kişilerin sadece kimliklerini göstermeleri gerekmektedir. Ayrıca geçiş için 50 TL ücret ödemek gerekmektedir. 1 Eylül 2019 yılı itibariyle tarihi itibarıyla ise yalnızca yeni kimlikler ve pasaport gösterilerek geçiş yapmak mümkündür.

Gürcistan’da asgari ucret ne kadar?​

Türkiye’nin komşu ülkeleri arasında yer alan Gürcistan’da işçilere ödenen asgari ücret tutarı değişkenlik gösteriyor. Gürcistan’ın İstatistik Kurumu’ndan alınan verilere bakıldığında, işçilere 2021 yılının aralık ayında 1.369 lari asgari ücret ödemesi yapıldı.

Gürcistan’da fiyatlar nasıl?​

500 gr Gürcü Makarna: 1.35 GEL = 3.31 TL, Türk makarnası 2.93 TL. 1 Kg Sofra Tuzu: 0.70 GEL = 1.72 TL, Türkiye fiyatı(1 kg bulamadım) 750 gr 3.45 TL-1.5 kg 6.50 TL. 1 Kg Toz Şeker: 2.20 GEL = 5.40 TL, Türkiye fiyatı 6.25 TL. 1 Kg Pirinç: 2.55 GEL = 6.25 TL, Türkiye fiyatı 6.45 TL.

Gürcistan’a giriş kaç TL?​

Gürcistan’a giriş kaç TL?
Değişiklik uyarınca, 11/04/2013 tarihinden itibaren Gürcistan’a çıkış yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına 15 lira harç alınacaktır.

Batumda 100 TL Kaç Lari?​

Batumda 100 TL Kaç Lari?
Çevrim kurları Türk Lirası / Gürcistan Larisi
10 TRY | 1,81627 GEL
20 TRY | 3,63254 GEL
50 TRY | 9,08135 GEL
100 TRY | 18,16270 GEL

2000 yılında 1 Lari kaç TL?​

Çevrim kurları Gürcistan Larisi / Türk Lirası
500 GEL | 2752,89000 TRY
1000 GEL | 5505,78000 TRY
2000 GEL | 11011,56000 TRY
5000 GEL | 27528,90000 TRY

Batum, Gürcistan'ın Karadeniz kıyısındaki turistik ve ticari bir şehri olarak bilinir. Batum, Türkiye sınırına yakın olması ve ucuz fiyatları nedeniyle Türk turistler için popüler bir destinasyondur. Özellikle alkol ve sigara gibi ürünler Türkiye'ye kıyasla daha ucuz olabilir. Restoranlarda örnek olarak verilen 3 ana yemek + 1 salata + 3 bira için ödenen 35 Lari (Temmuz 2016'da yaklaşık 45 TL) gibi fiyatlar, Türk ziyaretçiler için cazip olabilir.

Gürcistan, hediyelik eşya almak için ideal bir yerdir. Batum'dan alınabilecek bazı hediye seçenekleri şunlardır: Gürcistan şarabı (ülkenin meşhur ürünlerinden), Chacha içkisi, hediyelik eşyalar ve Gürcü turşusu gibi öğeler bulunmaktadır. Ayrıca, Gürcistan'ın meşhur yemekleri de içeriğe dahil edilebilir ve yemek kültürüne dair hatıralar da hediye olarak düşünülebilir.

Batum'da konaklama konusunda birkaç öneri şunlar olabilir: Batumi Orient Lux Otel, Colosseum Marina Hotel, Radisson Blu Hotel Batumi ve Elturi Hotel gibi oteller şehirde konaklama için tercih edilebilir seçenekler arasındadır.

Gürcistan'da alışveriş yaparken veya seyahat ederken güncel döviz kurları konusunda bilgilendirici olabilecek bir kaynak olduğunun farkındayım. Gürcistan Larisi'nden Türk Lirası'na dönüşüm oranları belirtildiği zaman Türkiye'den Gürcistan'a yapılacak alışverişlerde veya seyahatlerde ödenecek tutarların hesaplanmasında faydalı olabilir.

Gürcistan'ı ziyaret edenler için hediye seçenekleri arasında geleneksel boynuzlar, el yapımı bıçaklar, büyük kabarık yün şapkalar ve tabii ki Gürcü şarapları gibi öğeler bulunmaktadır. Gürcü kültürünü temsil eden ve hatıralarda saklanabilecek bu ürünler ziyaretçiler için anlamlı hediyeler olabilir.

Gürcistan'ın meşhur gezilecek yerleri arasında Tiflis ve Batum'un tarihi ve kültürel mirası belirtilmiştir. Narikala Kalesi, Kartlis Deda Heykeli, Cvari Manastırı gibi yerlerin yanı sıra Piazza Meydanı ve Batum Ortodoks Kilisesi de ziyaret edilebilecek önemli noktalardan bazılarıdır.

Gürcistan'a giriş yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için detaylar da paylaşılmıştır. Batuma geçiş yapacak ziyaretçilerin, pasaport veya kimlik kartı ile geçiş yapabilecekleri ve belirli bir ücret karşılığında sınırı geçebilecekleri belirtilmiştir. Güncel geçiş koşulları hakkında bilgi güncelliğini korumak amacıyla yer almaktadır.

Asgari ücret ve fiyatlar konusundaki bilgiler de Gürcistan'la ilgili ekonomi ve günlük yaşam hakkında bilgi vermektedir. Gürcistan'da 2021 yılı itibariyle işçilere ödenen asgari ücret tutarının İstatistik Kurumu verilerine göre 1.369 Lari olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, farklı ürünlerin fiyat karşılaştırmaları da verilmiş ve Gürcistan'da bazı temel gıda maddelerinin Türkiye'ye göre daha uygun fiyatlı olduğu vurgulanmıştır.

Son olarak, eski döviz kurları hakkında bilgi verilen bir bölüm de bulunmaktadır. 2000 yılında 1 Gürcistan Lari'sinin ne kadar Türk Lirası'na denk geldiği konusunda bilgi verilmiştir. Bu tür tarihî döviz kuru bilgileri, geçmişteki finansal işlemleri veya tarihsel karşılaştırmaları incelemek isteyenler için faydalı olabilir.

Geri