AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baton Kalıpta Yumuşacık Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Baton Kalıpta Yumuşacık Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Su bardağı ölçüsü 200 ml


Baton Kalıpta Yumuşacık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına alınan maya, şeker ve ılık su karıştırılır.
1-2 dakika sonra un ve tuz eklenir; kaşıkla karıştırılır. (sert bir hamur olmadığı için yalnızca kaşık kullanıyoruz. ) son evrede 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir, tekrar karıştırılır ve üzeri kapatılır.
Yarım saat kadar sıcak ortamda mayalanan hamur, kaşıkla 1-2 dakika karıştırılır.
tekrar üstü kapatılır. 20 dakikada bir bu süreç 2 sefer daha yapılır.
Daha sonra un serptiğimiz tabanda elimizi de çokça una bulayarak hamur tezgaha alınır, elle bastırarak yassı hale getirilir.
Dikdörtgen halde yassılaştırdığımız hamur, dar kenarından rulo yapılarak sarılır ve baton kalıbın içine alınır.
üstü kapalı bir biçimde tekrar 20-30 dakika mayalanmaya bırakılır.
Üzerine fırçayla su sürdükten sonra 200 derecede ısınmış fırında pişirilir.Afiyet olsun.
Ekmek pişerken fırının içine ısıya güçlü bir kap içinde su koymayı unutmayalım. Ekmeği fırından alıp kalıptan çıkarınca altının ya da kenarlarının az piştiğini görürseniz ekmeği tekrar kalıbın içine koymadan direkt fırın telinin üzerine alarak 3-4 dakika daha fırında tutabilirsiniz.
 
Geri
Üst