AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baton Ekmek nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Baton Ekmek nasıl yapılır?​

Hamur yoğuracağınız kabın içine 4 su bardağı unu koyun.Ortasını açın, mayayı boşaltın.Yağı ve ve 1 su bardağı suyu da ilave edin.Tuzunu ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayacak bir kıvamda olsun. Üzerini yine streç film ile kapatıp yarım saat mayalanması için bekletin.
Ekmek kalıbı nasıl olmalı?
Elinizde çok çeşitli kaplar bulunabilir. Baton kek kalıpları pek çok evde bulunduğu için bununla başlayabilirsiniz. Üzerinde sürgülü kapağı bulunan ekmek kalıplarından varsa bu da iyi iş görür çünkü üzerinin kapaklı olması ekmeğin nem kaybını en aza indirir, daha ince kabuklu ve yumuşak bir ekmeğiniz olur.

Kek kalıbı ne kadar?​

Schafer Brünette Döküm Baton Kek Kalıbı131,99 TL9 satıcı, en ucuz 131 TL.
Ekmek ince kabuklu olması için ne yapılır?
Pişirirken fırının içerisine içi su dolu minik bir kap koyun. Özellikle ince kabuklu ekmekler için ekmeğinizi bir fıs fıs yardımıyla hafifçe ıslatın. Bu şekilde dokusu daha güzel bir ekmek elde edeceksiniz. Pişirme aşamasında fırının kapağını sürekli açmayın.
Fırınızı ısıtmaya başlarken içi su dolu, ısıya dayanıklı bir kap koyduğunuzda o nem dengesi sağlanmış oluyor, ekmeğinizin içerisi yumuşacık pişiyor. Dışı da çıtır çıtır kalıyor. Bu sayede o hep hayalinizi kurduğunuz ekmekleri evlerinizde pişirebilirsiniz.
Klasik kek kalıbı kaç cm olmalı?
KAISER Klasik Kek Kalıbı Seti 4 Parça Baton kek kalıbının boyutu 25 santim iken kelepçeli kek kalıbının boyutu ise 26 santimdir.

Baton kalıpta kek ne kadar sürede pişer?​

165 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika kadar yavaş yavaş pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine çikolata sosunu gezdirin. Dilimleyerek servis edin.
Baton kek kalıbı nasıl yağlanır?
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.

Ekmek neden kalın kabuklu olur?​

Sebep 1- Az mayalanmış ekmek büyük ihtimalle sert kabuklu olacaktır. Hem ilk mayalamada hem de sepet mayasında hamurun baştaki hacminin en az 2/3 oranında artmasına dikkat edin. Hamurun tam 2 katına çıkmasını beklemek büyük ihtimalle fazla mayalanmaya sebep olacaktır.
Ekmeğin kizarmasi icin ne yapmali?
Fırına sürdüğümüz hamur işi yiyeceklerin kızarması için üzerlerine süt, su, sulandırılmış salça, yumurta, zeytinyağı gibi maddeler sürülür. Fırında pişirilen ekmek veya pide hamurunun kızarması için üzerine sürülen bulamaç, çok iyi sonuç verir.
 
Geri
Üst